OPEC'de anlaşmaya varıldı: 10 milyon varillik kesinti yapılacak

OPEC'de anlaşmaya varıldı: 10 milyon varillik kesinti yapılacak

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol üretiminde 1 Mayıs'tan itibaren günde 10 milyon varillik kesinti yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Büyük petrol üreticisi ülkeler, koronavirüs dolayısıyla fiyatlarda meydana gelen çöküşü durdurma çabaları dahilinde, rakip ülkeler arasındaki görüş farklılıklarının giderilmesinin ardından, üretimde kısıntıya gitme konusunda anlaşmaya vardı.

Delegelere göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları, Perşembe günü video konferans yoluyla yaptıkları görüşmede, şimdi üretimi günlük 10 milyon varil kısma konusundaki anlaşmanın taslağını elde etmiş durumdalar. Delegeler, daha da önemlisi, Rusya'nın da derin bir üretim kısıntısına gitme konusunda anlaştığını söylediler.

Petrol fiyatları bu haberin ardından kazancının bir kısmını geri verdi ve Londra saati ile 16:13'te yüzde 1.6 yukarıda seyrediyordu. Bu hareket, söz konusu üretim kısıntısı miktarının, bazı traderlarca günlük 35 milyon varil olduğu tahmin edilen talep kaybının sadece bir kısmını karşılayabildiğini işaret ediyor.

Bu anlaşmanın, Cuma günü üretim kısıntısı taahhüdünde bulunan ABD'yi içerip içermediği henüz belli değil. OPEC + koalisyonunun ABD dahil daha da genişlemesi, 18 yılın en düşük seviyesini gören petrol fiyatlarının tekrar toparlanabilmesi için çok önemli. Sadece petrol şirketleri değil, petrole bağımlı tüm ülkeler, bütçelerinde dengeyi sağlayabilmeleri için fiyatların yükselmesine ihtiyaç duyuyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN