Ordu Büyükşehir yasal itiraz süresini beklemeden Ünye çamlığına beton döktü

Ordu Büyükşehir Belediyesi, (OBB) Ünye sahilinde bulunan çamlık alan için 'imar değişikliğine' gitti. 17 Eylül'de askıya çıkan projeye halkın 1 aylık itiraz süresini beklemeyen belediye gece yarısı beton döktü. Ordu Çevre Derneği, "Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde OBB, gece vakti yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez. OBB kendi yasasını tanımaz olmuş" diyerek tepki gösterdi.

AK Partili Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesi sahilindeki çamlık alana, yasal itiraz süresini beklemeden beton döktü. Çamlık için 'imar değişikliğine' giden belediye, 17 Eylül'de projeyi halkın itirazı için askıya çıkardı. 1 aylık itiraz süresinin dolacağı 17 Ekim'i beklemeyen belediye, gece yarısı çalışmalara başladı.

Buna karşın Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yaptığı açıklamada, AKP'li OBB'nin imar değişikliği sürecini tamamladığını, vatandaşın itiraz sürecine ilişkin bir aylık süreyi ise beklemediğini belirterek, "Gece gece süreç tamamlanmadan Çamlık’a beton dökmek, yasa tanımazlıktır" diyerek tepki gösterdi.

OBB'nin Ünye Çamlık'ta yapmak istediği projeye karşı halkın daha önce de tepki gösterdiğini ve itiraz dilekçelerinin verildiğini belirten ORÇEV, belediyenin önünde basın açıklaması yaptıklarını anımsattı.

ORÇEV, belediye önündeki basın açıklaması sonrası OBB'de İmar Komisyonu ile toplantı gerçekleştirildiğinin bilgisini vererek, "Ancak görülüyor ki, OBB yönetimi kendi hazırladığı yasal süreci bile tanımaz olmuş" dedi.

ORÇEV Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklaması özetle şöyle:

"Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık için yapmak istediği imar değişikliği için projeyi askıya 17 Eylül 2020 tarihinde çıkardı. Bu konuda Ünyelilerin bir aylık itiraz süreleri var. İtirazlar da değerlendirildikten sonra Meclis son kararını verecek. Askıya çıkalı bir hafta olduğu halde OBB, Salı günü gece oldubittiye getirerek yasalaşmayan imara göre beton dökmeye başladı. Bu kabul edilemez."

"OBB YASADIŞI ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR"

"OBB kendi yasasını tanımaz olmuş. Neden korkuluyor? Yangından mal kaçırırcasına bu acele nedir? OBB’ye yasadışı çalışma yaptıran korkunun nedeni nedir? Bu Beton dökme emirin verenler hakkında soruşturma açılmalı. Dökülen beton kaldırılmalıdır. Ordu Çevre Derneği olarak daha önce de kanıtladığımız gibi OBB, yasadışı çalışmalara devam ediyor, mahkeme kararlarına uymuyor."