Yaptırdığı mezara yazdığı ölüm tarihinden 2 sene sonra öldü

Yaptırdığı mezara yazdığı ölüm tarihinden 2 sene sonra öldü

Ordu’nun Gölköy ilçesinde 5 yıl önce kendisi için boş mezar yaptıran Mehmet Somuncu, kalp rahatsızlığı sebebiyle vefat etti

6 çocuk babası 84 yaşındaki Mehmet Somuncu, gözyaşları arasında kendi yaptırdığı mezarına defnedildi.Gölköy ilçesinde eşi Fatma Somuncu ile birlikte yaşayan 6 çocuk babası Mehmet Somuncu, kalp rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası 18 yıldır kalp piliyle yaşamanı sürdürdü. İnşaat ustası olarak çalışan ve ailesin geçimini sağlayan Mehmet Somuncu, sağlık sorunlarının artması üzerine zor günler yaşadı. Kalp piliyle yaşamını sürdüren Mehmet Somuncu, Temmuz 2013’te yakınlarına “Her an ölebilirim” diyerek, ilçeye bağlı Çatak Mahallesi’nde kendisi ve eşi için 10 bin TL harcayarak mermerden mezar yaptırdı. Somuncu, ölmeden önce yaptırdığı mezar taşlarına kendi ölüm yılını ’2016’, kendisinden daha uzun yaşayacağını tahmin ettiği eşinin ise ’2020’ olarak yazdırdı. Somuncu, yaptırdığı her iki mezardaki taşlara “Gayesi bilinmez mukadderatın ölümdür en büyük sırrı hayatın” şeklinde yazısına da yer verdi.2 yıl daha uzun yaşadıBir süredir Ordu Devlet Hastanesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Mehmet Somuncu, dün hayata gözlerini kapadı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mehmet Somuncu’nun cenaze namazı Çatak Camisi’nde kılındı. Cenaze namazının ardından kendisi için yaptırdığı mezarına defnedilen Mehmet Somuncu’nun cenazesine MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ve kalabalık bir topluluk katıldı. Mezar taşına yazdırdığı tarihten 2 yıl daha hayatta kalan Somuncu için ölüm tarihi değiştirildi. Mezar taşı ustası 6 rakamını 8’e çevirerek ölüm tarihini 2018 olarak değiştirdi.

ORDU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN