Ordu'da korkutan orman yangınları

Ordu'da, dün gece saatlerinde 3 ayrı noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek yayılan yangınlar kontrol altına alındı.

Fatsa’nın Yassıtaş Mahallesi, Ünye’nin İknur Mahallesi ve Tekkiraz mevkiinde gece saatlerinde orman ve örtü yangınları çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ormanlık alanlardan yükselen duman ve alevleri görenler, durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Bölgelere ulaşan ekipler, uzun uğraşlar sonucu yangınları kontrol altına aldı. Anız ateşi yakılması sonucu çıktığı iddia edilen yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Şube Müdürü Abdulkadir Güzeltepe, “Orman yangınlarının arttığı bugünlerde vatandaşlarımızın çok daha hassas ve duyarlı olmalarını diliyor; yanan her canlının, her ağacın, bizim parçamız olduğunu, harcanan her emeğin bizim sermayemiz olduğunu unutmayalım” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN