Orhan Gencebay'a ne oldu, elini kullanabilecek mi? Sağlık durumuna ilişkin açıklama

Orhan Gencebay'a ne oldu, elini kullanabilecek mi? Sağlık durumuna ilişkin açıklama

Müzik dünyasının duayenlerinden Orhan Gencebay, yürüyüş yaparken ayağının çukura takılmasından dolayı düşerek parmağını kırdı. 76 yaşındaki sanatçının sol elinde morarma ve şişlik meydana geldi. Doktoru da Orhan Gencebay’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.

Orhan Gencebay'ın sol elindeki 2. parmağında ve el aya bölgesinde kırığa bağlı travma yaşandığı bilgisini paylaşan Dr. Kahraman, parmak hareketlerinde olası ihtimal hareket kısıtlıklarının önüne geçileceğini söyledi.

ORHAN GENCEBAY’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sevenlerini çok korkutan Orhan Gencebay’ın Op. Dr. Muzaffer Gökhan Kahraman, usta ismin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Orhan Gencebay'ın sol el 2. parmağı ve el aya bölgesinin atele alındığını belirten Dr. Kahraman, haftada bir olmak üzere tomografi ve Xray tetkiklerinin yapılarak tedavisinin izleneceğini açıkladı.

Kırığın, kaynamasının ardından da bir fizik tedavi programının uygulanacağı bilgisini paylaşan Dr. Kahraman, parmak hareketlerinde olası ihtimal hareket kısıtlıklarının önüne geçileceğini söyledi.

ORHAN GENCEBAY ELİNİ KULLANABİLECEK Mİ?

Usta sanatçı Orhan Gencebay’ın 2 gün önce yürüyüş yaptığı sırada ayağının takılarak düştüğünü anımsatan Dr. Kahraman, sol el parmakları ve el bilek bölgesinde travma meydana geldiğini vurgulayarak, morarma ve şişlik olarak bilinen ekimoz durumunun özellikle parmaklara oturan ağrıda şiddetini artırmasının ardından tedavisine başladıklarını açıkladı.

orhan-gencebaya-ne-oldu-elini-kullanabilecek-mi-saglik-durumuna-iliskin-aciklamaa.jpg

Tetkiklerinin arkasından, sol el 2. parmak PIP ekleminde Phalanx köşe kırığı tespit edildiğini kaydeden Kahraman, her kırığın her yaralanmanın önemli olduğuna dikkati çekerek, el parmaklarını bu kadar ustaca kullanan Orhan Gencebay için parmak hareketinde kısıtlılık kalmamasının çok daha önem arz edeceğini söyledi.

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

Orhan Gencebay ya da gerçek ismiyle Orhan Kencebay, 4 Ağustos 1944 yılında Samsun’da doğdu. Bestecilik, şarkıcılık, şairlik, enstrümanist, aranjör, müzik yapımcılığı, müzik direktörü ve aktörlük de yapan Orhan Gencebay, müziğe 6 yaşında Rus konservatuvarı mezunu ve aslen Kırım göçmeni eski bir opera sanatçısı olan klasik batı müzikçi Emin Tarakçı Hoca'dan mandolin ve keman dersleri alarak başladı. 

orhan-gencebaya-ne-oldu-elini-kullanabilecek-mi-saglik-durumuna-iliskin-aciklama.jpg

20 yaşında TRT Ankara, 22 yaşında TRT İstanbul Radyosu sınavlarına giren Orhan Gencebay, Ankara radyosundan İstanbul radyosuna geçerek 10 ay çalıştı. 

Orhan Gencebay’ın 1970’te ilk evliliğini yaptığı Beyaz Kelebekler grubunun da eski solisti olan ses sanatçısı Azize Gencebay’dan Altan adını verdiği bir oğlu doğdu. Ardından oğlunun annesinden boşanan Orhan Gencebay, ‘Allah katında eşimdir’ dediği Sevim Emre’yle evlendi. 1974’ten beri beraber olan ünlü çift beraberliklerini büyük bir uyum ve mutluluk içinde devam ettiriyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN