Örnek kampanya: Evsizlere aşı önceliği

Örnek kampanya: Evsizlere aşı önceliği

ABD'nin Michigan eyaletindeki evsizler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılamalarında öncelikli gruplar arasına alındı.

Sağlık yetkilileri, sokakta yaşayanların bugünden itibaren aşı olabileceğini duyururken, eyalette "güvencesiz grupların" aşıya erişimi ve enfeksiyonları kontrole alınması kritik bir adım olarak görülüyor.

Eyalet valisi Gretchen Whitmer, Kovid-19 kısıtlamalarını kademeli olarak kaldırmış, restoranlarda ve diğer işletmelerde kapasite sınırlamalarının hafifletildiğini, aynı zamanda daha büyük iç ve dış mekan toplantılarına izin verildiğini duyurmuştu.

Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı 656 bin 72 olarak açıklananan eyalette, salgına bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 658 oldu.

Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olan Michigan'da halkın yaklaşık yüzde 17'sine ilk doz aşı yapılırken, yüzde 10'una ikinci doz Kovid-19 aşısı yapıldı.

Böylece ABD genelinde şimdiye kadar 90 milyondan fazla kişiye Kovid-19 aşısı yapıldı.     

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN