Örnek ülkeden örnek karar! Tek vaka için 7 gün kapanma

Örnek ülkeden örnek karar! Tek vaka için 7 gün kapanma

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkenin en büyük şehrinde görülen tek bir koronavirüs vakası nedeniyle 7 günlük karantina uygulanacağını açıkladı.

Yeni Zelanda'nın en büyük şehri olan Auckland'de tespit edilen tek koronavirüs vakası nedeniyle kentte 7 günlük karantina ilan edildi.

Basın toplantısı düzenleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern tedbirlerin yarın yürürlüğe gireceğini söyledi. Ülkenin geri kalan kentinde halka açık alanlarda Seviye 2 kısıtlamalarına tabi olmaya devam edeceğini belirten Ardern, " Hepimiz bir daha olmaz hissine kapılıyoruz. Dikkat etmek zorundayız. Birlikte bu sorunu da aşacağız" diye konuştu.

YENİ ZELANDA İLK ÜÇE GİRDİ

Yaklaşık 100 ülkenin salgınla başa çıkma metotları ve vaka sayılarının incelendiği 'Covid Performans Endeksi'nde Yeni Zelanda, Vietnam ve Tayvan en iyi performans gösteren ülkeler arasında ilk üçe yerleşirken, İngiltere ve Amerika ise listenin sonlarında yer aldı.

5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda'da Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana toplam 2 bin 372 korona virüs vakası tespit edilirken, 26 kişi hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN