Ortaokul ve liseler açılacak mı? Gözler Bilim Kurulunun okullar için yeni önerisinde

Ortaokul ve liseler açılacak mı? Gözler Bilim Kurulunun okullar için yeni önerisinde

21 Eylül’de bazı sınıflarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından, okulların diğer kademelerindeki sınıfların eğitime başlayacağı tarih daha çok merak edilir oldu. Peki, ortaokul ve liseler açılacak mı? İşte Bilim Kurulunun önerileri…

Koronavirüs nedeniyle bir türlü başlayamayan yüz yüze eğitimle ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ortaokullar ve liselerin eğitime başlayacağı tarih hakkında söylentiler devam ederken, en kesin ve en net karar Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda verilecek. Sağlık Bakanı, pek çok farklı konunun ele alındığı kritik Bilim Kurulu toplantısının ardından, okulların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Ortaokul ve liseler açılacak mı? Ne zaman ve nasıl açılacak? İşte, gündemdeki konularla ilgili bakanlardan gelen açıklamalar…

ORTAOKUL VE LİSELER AÇILACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayan, hazırlık sınıfları ve 1. Sınıflarla ilgili ciddi bir sorun yaşamadıklarının altını çizdi.

Pazartesi yapılacak olan Kabine toplantısında Bilim Kurulunun görüşlerinin ele alınacağını belirten Bakan Koca, önümüzdeki haftalarda 2., 8. ve 12. Sınıflarla ilgili bir önerinin bulunduğunu ve karar aşamasına gelindiğinde konunun zaten açıklanacağını ifade etti. 

Okulların durumuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, 2 gün eğitimin yetmeyeceğini ve bunu net bir şekilde söylediklerini ifade etti. Kendilerinin bunu tercih etmediklerini v okulları bir an önce açmak istediklerinin altını çizdi. Sorumluluklarının okulları açmak olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, okullar açılınca üzerlerine düşen gerekliliği yapacaklarını söyledi. 

ortaokul-ve-liseler-acilacak-mi-gozler-bilim-kurulunun-okullar-icin-yeni-onerisindee.jpeg

Önceliklerinin çocukların duygusal ihtiyacını halletmek olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, birinci vazifelerinin bu olduğunu diğer gerekleri sonra da yapabileceklerini ifade etti. 
Öğrenmede önemli olanın okumak kadar okuduğunu anlamak olduğunu belirten Ziya Selçuk, okumayı öğrenmenin 2 aylık bir konu olduğunu, velilerin içinin rahat etmesini ve kendilerinin bunu halledeceklerini söyledi. 

Bakan Selçuk, okuma yazma öğrenme sürecindeki okuma bayramı ile de konuştu. Çocukların Mart ayından sonra buna hazır olacaklarını ve yılsonuna doğru eğlenceli bir çalışma yapılabileceğini belirten Ziya Selçuk, çocukların işin temelini aldıklarını, ancak eksik kaldıkları yerde ilk aşamada bu çocukları yüz yüze eğitime almak istediklerini ve 2. Sınıf öğrencilerini okula almak için çalışmalarının olduklarını kaydetti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN