Oscar ödüllü en yaşlı aktris Olivia de Havilland hayatını kaybetti

Oscar ödüllü en yaşlı aktris Olivia de Havilland hayatını kaybetti

Hollywood’un altın çağından hayatta kalan son kadın yıldızlardan olarak görülen Olivia de Havilland 104 yaşında hayatını kaybetti.

Olivia de Havilland’ın Paris’teki evinde hayatını kaybettiği açıklandı.Havilland ölümü öncesi, Oscar ödülü kazanmış hayattaki en yaşlı aktristi.

1916 Tokyo doğumlu olan İngiliz aktris 50 yıldan uzun süre yaklaşık 50 filmde oynamıştı.

İKİ KEZ OSCAR KAZANDI

Olivia de Havilland özellikle 1939 yapımı “Gone with the Wind” (Rüzgâr Gibi Geçti) filmindeki rolüyle biliniyordu ve bu filmde yardımcı kadın oyuncu olarak Melanie Hamilton’ı canlandırmıştı.

İlk olarak bu filmle toplam beş kez Oscar’a aday gösterilen Havilland iki kez bu ödülü kazanmıştı.

Havilland’a en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazandıran filmler, 1946 yapımı “To Each His Own” ve 1949 yapımı “The Heiress”tı.

BEYAZPERDEYE ZERAFETİYLE DAMA VURDU

Başarılı sanatçı 1930 ve 1940’larda beyazperdeye zarafetiyle damga vurmuştu.

1960’lı yıllardan bu yana Paris’te yaşayan Havilland, Hollywood’da oyuncuların daha iyi koşullarda sözleşmeler imzalamaları için verdiği mücadeleyle de biliniyordu.

Vivien Leigh’e Oscar getiren 1951 yapımı “A Streetcar Named Desire” (İhtiras Tramvayı) adlı unutulmaz filmdeki Blanche DuBois rolü de önce Havilland’e teklif edilmiş ancak ünlü aktris bu rolü reddetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN