Osman Bey, İnegöl Kalesi’ni ele geçirmek için harekete geçiyor

Osman Bey, İnegöl Kalesi’ni ele geçirmek için harekete geçiyor

Kuruluş Osman yeni bölümünde yine heyecan ve aksiyon dolu sahnelerle ATV ekranlarındaki yerini alıyor. Bu hafta 43. bölümle izleyicinin karşısına çıkan Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey, Nikola’ya ağır bir darbe indirerek İnegöl Kalesi’ni ele geçirmek için harekete geçiyor…

Kuruluş Osman’ın son bölümü televizyon ekranlarında çok sık görülmeyen bir aksiyona sahne oldu. Öldürülen Türk beylerinin intikamını almak için yola çıkan Osman Bey, canını ortaya koyduğu bir savaşın içine girdi. Diğer yandan Ertuğrul Bey’in vasiyetini yerine getirmek için Osman Bey’in yeni bir hatun ile evleneceğini söylemesi Bala Hatun’u derin bir üzüntüye sürükledi.

İŞTE KURULUŞ OSMAN’IN YENİ BÖLÜM FRAGMANI

Osman Bey, Konstantinapolis’ten gelen desteği yenerek, Nikola’ya ağır bir darbe indirir. Sonrasında ise İnegöl Kalesi’ni ele geçirmek için plan yapar ve alpleri kaleye sızmaları için görevlendirir.

Nikola ise, bölgedeki tekfurları İnegöl’de toplar ve Osman Bey’e karşı bir araya getirdiği Haçlı birlikleriyle Türkleri topraklarından dışarı sürmek için çalışmalarına devam eder.
Kayı bayrağının Osman Bey tarafından değiştirilmiş olması obanın beyleri tarafından tepkiyle karşılanır. Diğer yandan Lena, Bayhoca’nın Nikola’ya esir düştüğünü öğrenince Osman Bey’e tepkisini gösterir.

Osman Bey’in evlilik kararı almasının ardından Bala Hatun, üzüntüsünü içine gömerek, ona layık bir eş arama çalışmalarına başlar. Nikola ise Bayhoca’nın canı karşılığında Kulucahisar Kalesi’ni ister. Böyle bir seçim yapmak zorunda kalmak ise Osman Bey için hayatı bir meseledir…

iste-kurulus-osmanin-yeni-bolum-fragmanii.jpg

KURULUŞ OSMAN’IN SON BÖLÜMÜNDE NELER OLDU?

Kuruluş Osman’ın 20 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanan 42. son bölümü, televizyon dizilerinin en iddialı aksiyon sahneleri ile izleyicilere nefes kesen anlar yaşattı.

Osman Bey’in çağrısı üzerine Söğüt’teki toya katılmak için yola düşen Türk beylerinin Flatyos ve adamları tarafından şehit edilmesi üzerine Osman Bey, intikam almak için canını ortaya koyarak büyük bir savaşın içine girdi.

Nikola, Konstantinapolis’ten gelen destek birlikleriyle daha da güçlenmesi üzerine, cüretini çoğaltarak bölgedeki bütün tekfurları kendi bayrağı altında toplayarak bir Haçlı ittifakı kuracağını duyurur. Osman Bey ise, Kayı Beyi olmasının ardından hedefine İnegöl Kalesi’ne koyar ve Türk boylarını birleştirmek için harekete geçer. Bununla birlikte, Nikola’yı engellemek için de akıllıca bir plan yaptı.

Ertuğrul Bey’in vasiyeti gereği yeni bir hatun alacağını Bala Hatun’a bildirirken, Dündar Bey, yeğeninin beyliğini kabul etmiş görünse de ona karşı plan kurmaktan ve beylik üzerindeki hak iddiasından vazgeçmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN