Osman Kavala için bir tahliye başvurusu daha: Avukatları salgın riskini gerekçe gösterdi

Osman Kavala için bir tahliye başvurusu daha: Avukatları salgın riskini gerekçe gösterdi

Gezi Parkı davasında beraat etmesinin ardından bu kez 15 Temmuz darbe girişimi soruşturma dosyasından hakkında tutuklama kararı verilen iş insanı Osman Kavala'nın avukatları, bir kez daha tahliye başvurusunda bulundu.

Gezi Parkı davasında beraat etmesinin ardından bu kez 15 Temmuz darbe girişimi soruşturma dosyasından hakkında tutuklama kararı verilen iş insanı Osman Kavala'nın avukatları, bir kez daha İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne tahliye başvurusunda bulundu. Yeni verilen dilekçede cezaevlerindeki koronavirüs salgını riski gerekçe gösterildi.

YENİ BAŞVURUDA SALGIN TALEBİ

Avukatları Kavala'nın tutuklu bulunduğu dosyadan tahliye edilerek serbest bırakılması için yeni bir başvuru yaptı.

Başvuruda, salgın hastalık riskinin cezaevleri için de geçerli olduğu anımsatılarak, yaşam ve sağlık hakkını korumanın devletin yükümlülüğünde olduğu anımsatıldı.

Kavala'nın, ABD’li Henry Barkey ile görüştüğü iddiası ile casuslukla suçlandığının vurgulandığı başvuruda, savcılığın talebi üzerine gelen telefon kayıtlarında, görüşme yapılmadığının açıkça görüldüğü ifade edildi.

Başvuruda, buna karşılık, baz istasyonu kayıtları esas alınarak, görüşme yapılmayan telefonların yakın istasyonlardan sinyal verdiği gerekçesiyle tutuklama kararı verilmesinin hukuka aykırı olduğu kaydedildi. Kavala'nın başvurusunu, sulh ceza hakimliği karara bağlayacak.

NE OLMUŞTU?

İş insanı Osman Kavala, Gezi davası kapsamında tutuklu yargılandığı davada, beraatine ve tahliyesine karar verildikten sonra cezaevinden emniyete götürülmüş, ardından hakkında başka bir dosyadan tutuklama kararı verilmişti. Kavala'nın tutuklanmasına 3 yıldır açık bulunan, daha önce tahliyesine karar verilen 15 Temmuz dosyası gerekçe gösterilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN