Osmaniye’den Ağustos’ta 19,8 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Osmaniye’den Ağustos’ta 19,8 milyon dolarlık ihracat yapıldı

Osmaniye, Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 167 oranında artışla 19,8 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayımladığı “Ağustos Ayı İhracat Verilerine” göre Osmaniye, 2018 yılının Ocak-Ağustos döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 oranında artışla 144 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.Osmaniye, 2018 yılının ilk sekiz aylık döneminde en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 5 basamak yükselerek 38. sırada yer aldı.Son yıllarda özellikle OSB’de demir-çelik yatırımlarının artması ile birlikte ihracatta önemli artış gösteren Osmaniye, TİM verilerine göre, 2001-2015 arasında yıllık ortalama ihracatı en hızlı artan iller sıralamasında yüzde 63 ile ikinci sırada yer aldı.73 ülkeye ihracat2018 yılının ilk sekiz aylık döneminde 73 ülkeye irili ufaklı ihracat gerçekleştiren Osmaniye’nin en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise 66 milyon dolar ile Yemen oldu. Bu ülkeyi, 14,5 milyon dolar ile İsrail ve 7,7 milyon dolar ile Lübnan izledi. Yapılan ihracatın yüzde 69’unu (99,5 milyon dolar) çelik ihracatı oluştururken, yüzde 12’sini demir ve demir dışı metaller ve yüzde 10’unu tekstil ve hammaddeleri ihracatı oluşturdu.

OSMANİYE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN