Osmanlı'ya karşı isyanın yıldönümüne Prens Charles katılacak

Osmanlı'ya karşı isyanın yıldönümüne Prens Charles katılacak

Yunanların Osmanlı’ya karşı isyan başlatmalarının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törene İngiltere Veliaht Prensi Charles da katılacak.

Yunanların 25 Mart 1821’de Osmanlı’ya karşı isyan başlatmalarının 200. yıldönümü nedeniyle bugün başkent Atina’da tören düzenlenecek.

PRENS CHARLES DA KATILACAK

Hürriyet'in haberine göre, törenlere, İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Camilla, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis da katılacak. Sintagma (Anayasa) meydanında askeri geçit töreni yapılacak.

Yunan ve ABD F-16’ları ile Fransız Rafale savaş uçakları da Atina semalarında uçacak. ABD Başkanı Joe Biden’ın da Yunan isyanının 200. yılı dolayısıyla Miçotakis’i telefonla arayarak kutlaması bekleniyor. Kutlamalar çerçevesinde, Rus “Amiral Kasatonov” fırkateyni Pire Limanı’na demir attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN