ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri ne zamana kadar yapılacak?

ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri ne zamana kadar yapılacak?

Yüzbinlerce adayı ilgilendiren YKS tercihleri 6 Ağustos 2020 tarihinde başlamıştı. Bu nedenle Üniversite taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralaması araştırılıyor. Henüz tercih işlemi yapmayan adayları üniversitelerin kontenjanları ve taban puanları çokça ilgilendiriyor. Peki ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri ne zamana kadar yapılacak? İşte detaylar…

Adaylar için en önemli olan stresli ve kritik tercih dönemi başladı. Bu nedenle 2020 YKS Tercih Kılavuzu da erişime açıldı ve üniversitelerin kontenjanları, taban puanları ve başarı sıralamaları yayımlandı. Peki ÖSYM YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri ne zamana kadar yapılacak? Tüm bilgiler haberimizde…

YKS TERCİH KILAVUZU

2020 YKS Yükseköğretim Programları lisans ve önlisans adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Tercihlerini bu kılavuza göre yapmaları gerekmektedir.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde bulundurarak tercihlerini hangi tabloya göre yapacaklarını belirlemeleri gerekiyor.

YKS Tercih İşlemleri 6 Ağustos 2020 tarihinde saat 10:00'da başladı. Tercihler adaylar tarafından 6-14 Ağustos tarihleri arasında kılavuzda yer alan kurallara göre https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercih işlemlerini yapabilmektedir.

ÖSYM'ye posta yoluyla veya elden yapılan tercih listelerini kesinlikle kabul etmemektedir. tek kabul ettiği elektronik ortamda yaptığı tercih işlemleridir.

YKS SONUÇLARI TERCİH KULLANIM ALANLARI

TYT' 150 puan ve üzeri alanlar, TYT puanı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarını tercih edebilecekler. TYT'de 150 ve üzeri alan adaylar SÖZ, SAY, DİL ,EA puanları 170 puan ve üzeri olanlar, bu bu puan türleri ile öğrenci kabul eden lisans programları, TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler.

TYT alanında 150 üzeri puan alanlar, SÖZ, SAY, EA, DİL puanları ve üzeri olmayanların yalnızca ön lisans programlarını tercih etme hakları vardır. Adayların SÖZ, SAY, DİL, EA puanı ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarını tercih etme hakları ise yoktur.

ÖYT (özel yetenek sınavı) ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

Bu puan engelli öğrenci adayları için 100 puan ve üzeridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN