Öykü Serter ne dedi? İşte soruşturmaya neden olan sözleri

Öykü Serter ne dedi? İşte soruşturmaya neden olan sözleri

30 Ekim 2020 günü İzmir'de meydana gelen depremin ardından AK Parti hükümetine yönelik eleştirileri nedeniyle bir vatandaş aylar sonra savcılığa şikayette bulundu. Hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' iddiasıyla soruşturma başlatılan ünlü sunucu, sosyal medyadan "Şereftir" yanıtını verdi. İşte, Öykü Serter olayı...

Öykü Serter hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği' gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Ünlü sunucunun, 30 Ekim 2020 günü yaşanan İzmir depreminin ardından yaşanan olaylarla ilgili AK Parti hükümetine ve yetkili bakanlara yönelik eleştirilerde bulunması nedeniyle ismi açıklanmayan bir vatandaş, 3 ay sonra mahkemeye giderek ihbarda bulundu. Öykü Serter bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına "Şereftir" yanıtını verdi. Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın kendisine destek mesajını da paylaşan Serter, "Madenci dostlar, bir kez daha cesaretle taçlandırdınız" ifadesini kullandı.

2021-01-16-123700-vert.jpg

ÖYKÜ SERTER NEDEN GÜNDEM OLDU? İZMİR DEPREMİ SÖZLERİ

3 Kasım 2020 günü sosyal paylaşım sitesi Instagram'dan paylaşımda bulunan Serter, depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası olan herkesin masum insanların ölümünde rolü olduğunu ifade ederek, "Bu saatten sonra bu iktidara hesap sormayan geleceklere razı olmuş demektir" dedi. Saray’ın günlük harcamasının 10 milyon TL, İzmir’e çıkan ödeneğin ise 5 milyon TL olduğunu dile getiren deneyimli televizyoncu, "Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına?" diye sordu. İktidara yakın iş insanlarının vergilerinin de silindiğini hatırlatan Serter, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor" şeklindeki paylaşımına da "Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar" diyerek tepki gösterdi.

Öykü Serter’in sosyal medyada gündem olan açıklamasının tamamı şöyle:

Bu şiddette bir depremde o evler yıkılmayıp sapasağlam kalsaydı bize mucize aslında gel gör ki, bu toprakların yokluk ve ölüm güzellemeleri, akıl, bilim ve teknolojiyle çözümlenebilecek insan odaklı meselelerin kadere yüklenmesi, siyaseten bu milletin duygusallığının suistimal edilmesi bize üç yaşındaki Aydan’ın hayata uzanan elinin mucize olduğu kabulünü mecbur kılıyor. Peki… Deprem Allah’tan ama insana verdiği akıl da... Birini kullanmadan diğerine sığınamazsınız. Sen tedbirini al gerisi Allah’tan deriz. Yani o evlerin yaşanamaz olduğunu bile bile yaşanan bu acıların suçunu Allah’a atıp tertemiz sıyrılamazsınız. Kadere rıza başka bir şey...

"HESAP SORMAYAN BAŞINA GELENLERE RAZI OLMUŞ DEMEKTİR"

Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkes sorumlu. Herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan (hesabını veremiyorsanız çalınmıştır!) herkes bu acının müsebbibi, bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter! İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı... İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz.

"ŞUURSUZ BAKANLARINI DA AL GİT!"

Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Millete küfreden Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon! Şu yardımlaşmayı, dayanışmayı gördükçe bizi bizle bırakın, biz kendimizi kurtarırız, yaşatırız, yönetiriz, neyimiz varsa paylaşırız. Bu birlik beraberlikten şov malzemesi çıkarmayı, enkaz üstüne çıkıp bonus toplamayı, yarın hava soğuk değil, yağmur da yok açıkta kalın, diyebilen bakan utanmazlığını, halkımız da çürük binalarda oturmasalarmış arsızlığını, 'Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor' diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar.

yku2-001-vert.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN