Özel sektör durmuyor

Özel sektör durmuyor

Özel sektör sağlık çalışanlarına destek olmak için kolları sıvamaya devam ediyor. Daha önce Koç Grubu bünyesinde olan Ford Otosan ile başlayan maske desteğine Tofaş’ta katıldı. Tofaş Ar-Ge Merkezi’ndeki çalışmalar kapsamında; biyolojik örnek alma ve entübasyon kabininin yanı sıra maske üretimi gerçekleştirildi. Sabancı 10 bin ton dezenfektan bağışı yaparken, Şok eve teslim hizmetine başladı.

Salgın etkisiyle dünyada otomotiv üreticileri ülkelerine destek olmak için alternatif üretime başladı. Solunum cihazından maskeye kadar tıbbı üretim yapan tesisler, ilgili kurumlara bağışta bulunuyorlar. Türkiye’de de Ford Otosan ile başlayan üretim desteği şimdi de otomotiv tarafında Tofaş ile devam ediyor. Tofaş, dünyayı etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, sağlık çalışanlarına için tıbbi destek ekipmanları üretmeye başladı. Sağlık personelini ve hastane ortamını virüsten korumak amacıyla geliştirilen biyolojik örnek alma kabini ve entubasyon kabini Bursa Bursa Şehir Hastanesi hekimlerine teslim edildi. Tofaş Ar-Ge Merkezi’ndeki çalışmalar kapsamında; biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabini üretimleri gerçekleştirildi.

Tofaş, bu ekipmanlara ek olarak bu hafta itibariyle ‘siperlikli maske’nin seri üretimine başlayarak, sağlık çalışanlarına destek sağlayacak. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Mühendislerimiz, çok sayıda saha ve ofis çalışanlarımız örnek bir çalışma sergilediler. Kısa sürede, yurtdışından aldıkları kabin örneklerini daha da geliştirdiler; siperlikli maskeyi ise seri üretime hazır hale getirdiler. Bu hafta 5 bin adetin üzerinde ekipmanı üreterek hastanelerimize dağıtacağız. Ekipmanlara PDF formatında 2 boyutlu teknik resimler ve CAD data (IGES/PARASOLID) formatında yayınlayacağımız https://tofas.com.tr adresinden ulaşılabilecek. Böylelikle başka firmaların da gerekli tıbbi standartlarda hızla üretim yapmasına olanak sağlayarak, yüksek sayılara ulaşılmasına destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

5 BİN KİŞİYİ EVE SİPARİŞ İÇİN İŞE ALACAK

Şok Marketler den Cepte Şok uygulamasını yeniledi. Kullanıcıların siparişleri artık Cepte Şok uygulaması üzerinden online ödeme ile aynı günde kapılarına ücretsiz teslim ediliyor. Ayrıca “Siparişini ver, istediğin saatte mağazadan al” seçeneği de devam ediyor. Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel “Toplum olarak içinde bulunduğumuz bu zor dönemde bu hizmeti başlatmanın bizim için anlamı büyük” ifadesini kullandı. Demirel, şunları kaydetti “Toplumumuzun kendisini rahat hissetmesi için üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Şok Marketler olarak adrese teslimat hizmetini başlattık. Hem adrese teslimat hizmeti kapsamında hem de açmayı planladığımız yeni mağazalarla birlikte 2020 yılında toplam 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz.”

‘SAHİBİNDEN’ 2 MİLYON TL

Sahibinden.com tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı topyekûn yürütülen mücadeleye katkı sağlamak amacıyla 2 milyon TL tutarında destek sağladı. sahibinden.com, salgına karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığına 1 milyon TL bağışta bulunurken, ek olarak Devlet Üniversitesi Hastanelerinin acil ihtiyaç duyduğu teçhizat ve tıbbi malzemelerinin tedariki için de 1 milyon TL’lik fon ayırdı.

BİN 500 ACİL İHTİYAÇ PAKETİ ÜCRETSİZ

Pharmactive İlaç, koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına destek için, içerisinde koruyucu gözlük, maske, eldiven, el antiseptiği ve koruyucu önlük bulunan bin 500 acil ihtiyaç paketini, Aile Sağlığı Merkezleri ile hastanelere gönderdi. Bu kapsamda, Tekirdağ’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada hazırlanan, içerisinde koruyucu gözlük, maske, eldiven, el antiseptiği ve koruyucu önlük bulunan ihtiyaç paketi hazırlandı. Pharmactive Yurtiçi Pazarlar ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Yaşin “Bildiğiniz üzere Kovid-19 virüsünün yol açtığı salgın yüzünden dünya ve ülkemiz, ciddi sorunlarla baş etmek zorunda. Biz de bu amaçla sağlık çalışanlarının acil ihtiyaçları olan malzemelerde kendilerine koşulsuz destek olmayı düşündük. Yine 55 bin 1 litrelik ve 100 bin 60 mililitrelik el antiseptiklerini de sağlık çalışanlarının kullanımına koşulsuz destek olarak sunacağız.”

SABANCI’DAN 10 TON DEZENFEKTAN

Sabancı Üniversitesi tarafından geliştirilen ve uygulandığı ortamda bakteri ve virüslere karşı 3 aya kadar hijyen sağlayan Antimic ürünüyle sağlık emekçilerinin iş gücü yükü hafifleyecek. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Nanoteknoloji laboratuvarlarında yapılan Antimic, koronavirüsün de aynı familyadan geldiği SARS’a karşı etkili olduğu kanıtlanan ham maddeyle üretildi. Sağlık Bakanlığı tip 2 ruhsatına sahip olan Antimic’in patenti de Sabancı Üniversitesi’ne ait bulunuyor. İnsan sağlığını tehlikeye sokacak ağır metal ve kalıcı toksik kimyasallar içermeyen, su bazlı ve uygulandığı yüzeyde kalıcılığı olan geniş spektrumlu Antimic, yaşam alanlarında ve giysilerde oluşturduğu çok ince, camsı ve elastik koruyucu tabakası ile konforlu koruma sağlıyor. Bu örtü, bakteri ve virüslerin ortamda tutunmasını engelliyor. Sabancı Holding, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadelesi kapsamında 10 ton yeni nesil dezenfektanı Sağlık Bakanlığı’na bağışladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN