Pakistan'da 5 sosyal medya uygulaması 4 saat kullanılamayacak

Pakistan'da 5 sosyal medya uygulaması 4 saat kullanılamayacak

Pakistan'da Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp ve Telegram'ın kullanımı saat 11.00 ile 15.00 arasında askıya alındı. Gerekçe ise açıklanmadı.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp ve Telegram'a erişimin 4 saatliğine durdurulduğunu açıkladı. 

SAAT 11.00 İLE 15.00 ARASINDA SOSYAL MEDYA YOK

Bakanlığın yaptığı açıklamada Pakistan Telekomünikasyon Ajansı'nın (PTA) isteği doğrultusunda sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları Twitter, Facebook, YouTube, WhatsApp ve Telegram’ın, 11.00-15.00 saatlerinde askıya alındığı belirtildi.

GEREKÇE HAKKINDA BİLGİ YOK

PTA’nın, konuyla ilgili acil harekete geçilmesini talep ettiği ifade edilen açıklamada, söz konusu kararın gerekçesine yönelik bilgi verilmedi.

PTA'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, kamu düzeninin ve güvenliğin muhafaza edilmesi için sosyal medya uygulamalarına erişimin, geçici olarak engellendiğini belirtti.

Karar, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) partisinin ülke genelinde düzenlediği protestoların arasında alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN