Pakistan'da düşen uçaktan sağ kurtulan mühendis yaşadığı dehşeti anlattı: Duyduğum tek şey çığlıklardı

Pakistan'da düşen uçaktan sağ kurtulan mühendis yaşadığı dehşeti anlattı: Duyduğum tek şey çığlıklardı

Pakistan'da dün inişe 1 dakika kala Karaçi'de evlerin üzerine düşen yolcu uçağından yalnızca iki kişi sağ olarak kurtuldu. Enkazdan sağ kurtulan iki isimden biri olan Muhammed Zubair ise yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: Etrafta görebildiğim tek şey duman ve ateşti. Her yerden çığlıklar duyuyordum. Duman her yeri kaplamıştı. Kimseyi göremedim sadece çığlıkları duydum.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, dün teknik bir arızadan dolayı Karaçi’de evlerin üzerine düştü.

Sind eyaleti Sağlık Yetkilisi, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 97’ye ulaştığını duyurdu. Yolculardan 2’sinin ise sağ kurtulduğu aktarıldı.

UÇAK 2 YA DA 3 KEZ İNİŞ YAPMAYI DENEMİŞ

PIA Sözcüsü Abdullah Hafeez, görgü tanıklarının ifadesine dayandırdığı açıklamasında, uçağın 2 yada 3 kez iniş yapmayı denediğini belirterek başarılı olamayınca uçağın yerleşim bölgesine düştüğünü ifade etti.

'DUYDUĞUM TEK ŞEY ÇIĞLIKLARDI'

Kazadan sağ kurtulan iki kişiden bir olan mühendis Muhammad Zubair, inişe geçtiği sırada yerleşim yerlerine düşen yolcu uçağında insanların sadece çığlıklarını duyduğunu söyleyerek, kaza anını şu sözlerle anlattı:

“Bayram tatili için Karaçi’ye gidiyordum. Lahor Havalanı'ndan ayrılmıştık. 2 yada 3 kez sarsıntı hissettik. Bir süre sonra etrafta görebildiğim tek şey duman ve ateşti. Her yerden çığlıklar duyuyordum. Duman her yeri kaplamıştı. Kimseyi göremedim sadece çığlıkları duydum. Emniyet kemerini açıktım biraz gördüğüm ışığa doğru ilerledim ve yaklaşık 10 feet yükseklikten aşağıya atladım."

NE OLMUŞTU?

Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde Jinnah Uluslararası Havaalanı’na inişe geçtiği sırada yerleşim yerlerinin üzerine düşmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN