Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları | 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman yatar?

Pandemi 1000 TL sosyal yardım başvuru sonuçları | 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman yatar?

Aile Bakanlığı tarafından alınan pandemi 1000 TL sosyal yardım parası başvuruları ve sonuçları için heyecan dorukta. 2 milyon aileye yapılan ve e-Devlet kapısı üzerinden alınan 1000 TL sosyal yardım başvurularının ardından, ‘1000 TL sosyal yardım parası yattı mı?’ sorusunun cevabı merak konusu oldu.

İhtiyaç sahiplerine verilen, 1000 TL sosyal yardım parası, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplara yatırılıyor. e-Devlet 1000 TL pandamı yardım sonuç ekranı üzerinden vatandaşlar, destek parasını alıp alamayacağını öğreniyor. Peki 1000 TL pandemi sosyal yardım parası ne zaman yatacak? İşte detaylar…

E-DEVLET PANDEMİ 1000 TL YARDIM PARASI SONUÇLARI SORGULAMA

E-Devlet üzerinden pandami 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrenizi girmenizin arkasından arama butonu üzerinden ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ sayfasından ‘Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama’ bölümüne girin. Sonra sorgula butonuna tıklayın.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK ÖN BAŞVURU FORMU

AA'nın haberine göre, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle aylık kullanım ortalaması 300 milyondan 500 milyona yükselen e-Devlet Kapısı'nda en çok faydalanılan hizmet 90 milyon 836 bin 765 ile ‘Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu’ oldu. Bu hizmeti 27 milyon 97 bin 316 sorgulamayla ‘e-Başvuru Sorgulaması’, 18 milyon 465 bin 784 ile ‘PTT/Maske Başvurusu’ ve 10 milyon 213 bin 308 ile ‘Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru’ hizmeti takip etti.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

1000 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları şöyle yapılır:

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilir.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI

Belirli kriterlere uyan kişilerin yararlanabileceği 1000 Türk lirası yardım, 2022 ve 3294 sayılı kanunlardan yararlanılarak devletten sosyal destek alan 2 milyon vatandaşı alakadar ediyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kriterleri hakkında bilgi verilen ve 2 milyon 111 bin kişinin yararlanacağı 1000 TL sosyal yardım parası için şartlar arasında, hâlihazırda 2022 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alma şartı bulunuyor.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada; düzenli merkezi sosyal yardım (Engelli Aylığı, Yaşlı Aylığı, Silikozis Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Şartlı Eğitim Yardımı, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuru gerekmeksizin Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1000 Türk lirası ödeme yapılacak.’ ifadeleri paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN