Pandemi İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs uygulaması nasıl indirilir?

Pandemi İzolasyon Takip Projesi nedir? Koronavirüs uygulaması nasıl indirilir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (corona virüs) mücadelesi noktasından tedbirlerin daha da artırılacağını vurguladı. Bu bağlamda Pandemi İzolasyon Takip Projesi adı altında bir uygulamanın geliştirileceğini açıkladı. Peki Pandemi İzolasyon Takip Projesi nedir? Tüm bilgiler karar.com’da…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Pandemi İzolasyon Takip Projesi ile hedefin hastalarını izolasyonun daha kolay hale getirip, salgının yayılmasının önüne geçilmesi planlanıyor. Peki Pandemi İzolasyon Takip Projesi nereden indirilir ve nasıl kullanılır? İşte detaylar…

PANDEMİ İZOLASYON TAKİP PROJESİ NEDİR?

Bu proje ile birlikte yapılan koronavirüs testlerinde sonuçlarını pozitif alan vatandaşların hem kendileri hem yakın çevresinin izolasyonu için geliştirilmiş bir projedir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bu proje ile elde edilen bilgilerin salgınla mücadele dışında başka hiçbir amaçla kullanılmayacağını ve salgın bitmesi ile birlikte tüm bilgilerin imha edileceğini ifade etti. Aynı zamanda bilgilerin tamamen devlet güvencesi altında olduğunun ve sistemde yer alan bilgilerin güvenliğinin çok sıkı bir şekilde yapılacağını vurguladı.

- Koronavirüs nedeni ile evde izole olan vatandaşlar herhangi bir nedenden dolayı evlerinden çıktıklarında kendilerine bir uyarı mesajı gidecek.
- Yine sistemde bulunan otomatik çağrı sistemi ile birlikte hemen bu kişilerle iletişime geçilecek ve kendilerini hemen izole ettikleri noktalara geri dönmeleri talep edilecek
- Uyarıya uymayıp kuralları ihlal etmeye devam ettikleri durumda ise bu durum emniyet noktaları ile paylaşılacak ve konu ile ilgili idari önlemler alınıp yaptırımlar uygulanacak.
- Aynı zamanda yol kontrolü sırasında emniyet ekipleri tarafından kişilerin izolasyon ihlali yapıp yapmadıkları da kontrol edilebilecek.

Yapılan uygulamanın hayata geçmesi ile birlikte salgının daha fazla yayınlamasının da önüne geçmiş olacaklar. Proje için gerekli izinler alınarak Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile tüm GSM operatörleri arasından bir işbirliğinin olduğu bunun sonucunda projenin hayata geçeceği biliyor. Kişiler proje ile birlikte oluşturulmuş olan uygulamayı cep telefonlarına indirecekler ve bu şekilde kullanmaya başlayacaklar. Projenin hayata geçmesi ile birlikte nasıl sonuçlar ortaya çıkacağı merak ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN