Kovid-19 ilaçları saç dökülmesini artırdı

Kovid-19 ilaçları saç dökülmesini artırdı

Koronavirüs salgını sürecinde saç dökülme sorununda artış yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Uzman Dr. Armin Müştak, koronavirüse yakalananların tedavi sürecinde kullandıkları ilaçların saç dökülmesi sorunu yaşatabileceğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyada etkilerini sürdürmeye devam ederken çeşitli hastalıkların da görülme sıklığını artırdı. Kovid-19'un yarattığı kaygı ve stres bağışıklık sisteminin de zayıflamasına neden oluyor. 

Kovid-19'a yakalananların hastalığa bağlı olarak saç dökülmesi yaşayabildiklerini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Armin Müştak, "Hastalığa yakalananlar, enfeksiyonu ağır geçirmeleri ve kullanılan antiviral tedaviler nedeniyle iyileşmeden sonraki aylarda yoğun bir saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor" dedi.

'İYİLEŞTİKTEN SONRA SAÇLAR DÖKÜLÜYOR'

Salgın sürecinde birçok kişinin saç dökülmesi sorunu yaşadığını ve bu nedenle doktora başvuranların sayısının arttığını dile getiren Uzman Dr. Müştak, "Yaşanılan stres ve kaygı, vücudun bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Stres hormonları, saçların fizyolojik yaşam döngüsüne ve saç kök hücrelerine de etki ederek saç dökülmesini arttırıyor. Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanan hastalarda ise yüksek ateşle geçirilen sürenin uzunluğu ve kullanılan antiviral ilaçlar nedeniyle iyileşmeden sonraki aylarda yoğun bir saç dökülmesi sorunu ortaya çıkabiliyor" açıklamasında bulundu. 

SAÇ DÖKÜLMESİNİN BİRÇOK NEDENİ VAR

Saç dökülmesinin farklı nedenleri olduğunu yaşın, genetik yapının, kullanılan ilaçların, yanlış diyetlerin, hormon dengesizliklerin, gebelik, doğum yapmak ve sağlıksız beslenmenin de saç dökülmesine neden olabileceğini belirten Uzman Dr. Müştak bu nedenlerin dışında geçirilen enfeksiyonların da saç dökülmesine neden olabileceğini söyledi. Ancak yaşanan bu sorunun doğru tedavi yöntemleriyle ve sağlıklı beslenmeyle birlikte 5-6 ay içinde düzeltilebileceğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN