Pandemide kepenk kapatan esnaf sayısı dudakları uçuklattı... Rekor İstanbul'da

Pandemide kepenk kapatan esnaf sayısı dudakları uçuklattı... Rekor İstanbul'da

CHP'li Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapanan dükkan yok" sözlerine verilerle yanıt verdi. Ağbaba, 2020 yılında 99 bin 588 esnafın kepenk kapattığını açıkladı. En çok dükkanın kapandığı il rekoru ise İstanbul'da.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bazı dostlar geldi, ‘Dükkânlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok" açıklamasına verilerle yanıt verdi.

"SALGIN ESNAFI ENTÜBE HALE GETİRDİ"

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi verilerini paylaşan Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, "Zamanında darbe girişimini eniştesinden, ekonomiyi damadından öğrenen Erdoğan’ın esnafın içler acısı halini ‘bazı dostlarından’ öğrenmesi bizi şaşırtmadı. Saray’da lüks ve şatafat içinde yaşayıp ekmek derdini anlatana keyif çayı fırlatan birinden esnafın halini anlamasını da beklemiyorduk zaten. Ancak burada kamuoyunu aydınlatmak adına gerçeklerin sıklıkla dile getirilmesi gerekiyor. Salgın süreci, esnafı entübe hale getirdi. Birçok esnaf borçlarını ödeyemediği için kepenk kapatmak zorunda kaldı” dedi.

2020'DE 99 BİN 588 ESNAF KEPENK KAPATTI

Ağbaba, 2020 yılında en az 99 bin 588 esnafın meslekten ve sicilden terkini gerçekleştirerek kepenk kapattığını, yani geçen yıl her gün ortalama en az 273 esnafın iflas ettiğini söyledi. Ağbaba, 2020 yılında toplamda 80 bin 166 esnafın meslek sicilini sildirirken, 19 bin 422 esnafın ise meslek terkinini gerçekleştirdiğini belirtti. Ağbaba, “2019 yılında bu oranın 114 bindi, yani son iki yılda toplamda en az 213 bin esnaf sicilden ve meslekten terkini yaparak kepenk kapatmış oldu” dedi.

REKOR İSTANBUL'UN

Ağbaba, flas ederek kepenk kapatan esnafın en yoğun olduğu beş ilin İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa olduğunu söyledi.

2020 yılında kepenk kapatan esnafın illere göre dağılımı şöyle: 

  • İstanbul: 9 bin 587
  • İzmir: 6 bin 537 
  • Ankara: 5 bin 586
  • Antalya: 4 bin 735
  • Bursa: 3 bin 993

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN