Pandemiye rağmen teslimatlar hız kesmiyor

Pandemiye rağmen teslimatlar hız kesmiyor

Covid-19 pandemisinin başlangıcının üzerinden geçen bir yıllık sürede hayat yeniden şekillenirken, konut sektöründe her şeye rağmen anahtar teslimleri devam ediyor. Konut satışları bıçak gibi kesildi ama markalar teslimatları tam gaz sürdürüyor.

DENİZHAN ERKOÇ | KARAR

Türkiye’nin pandemi ve öncesinde başlayan ekonomik durgunluk döneminde etkilenen inşaat ve konut sektörünün marka firmaları müşterilerine verdikleri sözü yerine getirmeye devam ediyor. Projelerini tamamlayamayan, iflas eden ve büyük mağduriyetler yaşatan firmaların yanı sıra Türkiye’nin köklü markaları sözleşmelerin şartlarına yerine getirerek anahtar teslimlerini yapıyor. İstanbul Bahçeşehir’de Dekar Demiröz ortaklığı ile 600 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Asmalı Bahçe Şehir’in 5’inci etabında da teslimler tamamlandı. Doğayla iç içe 91 bin metrekare arazi içinde hayata kazandırılan projede 499 konutun 443 adedi bahçeli ev, 56 adedi ise 1 apartman bloğunda bulunan apartman dairelerinden oluşuyor. Projede tüm bahçeli evlerin satıldığı belirtilirken son etap teslimlerinin Ekim 2021’de yapılacağı ifade ediliyor.

Asmalı Bahçe Şehir projesinde 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekli konutlar bulunuyor. Brüt 93 metrekare ile 214 metrekareye kadar alternatifli dubleks ve tek katlı konutların olduğu az katlı binalar ile birbirinden farklı alternatifler projede sunuluyor. Bahçeli ev konseptinde 30 metrekareyle 300 metrekare arasında değişen bahçeler bulunuyor. Alışveriş ihtiyacına yönelik olarak ise proje içerisinde 400 metre uzunluğunda 48 adet dükkândan oluşan bir alışveriş caddesi de yer alıyor. Konut teslimlerinin devam ettiği diğer proje ise Sur Yapı Antalya. Projede 13 blokun daha teslimlerine başlanıyor. Böylece daha önce Park Etabı’nda bulunan 9 bloktaki 606 dairenin tesliminin ardından 13 bloklu E Parsel’deki 906 dairenin de anahtarları sahiplerine veriliyor. Sur Yapı tarafından 8 milyar TL’lik yatırım bütçesiyle hayata geçirilen Sur Yapı Antalya projesinin ilk etabı olan Park Etabı’nda, 6 bin 417 konutun teslimlerine 2020 Haziran ayında başlandı. Projenin kademeli olarak tamamlanan diğer parsellerinde de teslimler devam ediyor.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut teslimleriyle ilgili şöyle konuştu: “Hızla inşaat yapmanın yanında iskân ve yasal süreçlerin de hızlı gerçekleşmesi bizden mutlu haber bekleyenler için büyük önem arz ediyor. Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere tüm Kent Estetiği Daire Başkanlığı çalışanlarına bu süreçte bize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Antalya’da inşa ettiğimiz yeni şehir adım adım gerçeğe dönüyor. Antalya projemizin ilk etabı olan Park Etabı’nın 606 daireden oluşan 9 bloklu A parselinde, 2020 Haziran ayında teslimlerle birlikte yaşamı başlatmıştık. Ev hayallerine ilk kavuşanlar bir süredir yaşamaya devam ederken ailemize yenileri de ekleniyor. Şimdi 906 dairelik 13 bloktan oluşan E parselinin de inşaatını tamamlayarak teslimine başlamış bulunuyoruz. İnşaatın tamamlandığı 912 daireden oluşan 13 blokluk D parselimizin de kısa sürede iskân sürecine geçeceğiz”

ÖNCE ANAHTAR SONRA PEŞİNAT

Altan Elmas, Sur Yapı Antalya projesinin ikinci etabında yer alan Sur Cadde ve Turkuaz sitesinde inşaatın hızla ilerlediğini belirterek satış kampanyasını da duyurdu. 0,99 özel kredi oranıyla ev sahibi olma fırsatını sunulduğu Sur Yapı Antalya’da teslime kadar sadece taksit ödeniyor. Ara ödemenin olmadığı kampanyada konut alıcıları, peşinat ödemesini evlerini teslim aldıktan sonra yapıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN