Papa geçirdiği rahatsızlık nedeniyle programını iptal etti

Papa geçirdiği rahatsızlık nedeniyle programını iptal etti

Koronavirüsle mücadele eden İtalya'da başkent Roma'da bir ayine katılması planlanan Papa Francis, "geçirdiği rahatsızlık" nedeniyle programını iptal etti.

İtalya koronavirüs salgınıyla boğuşurken, başkent Roma’da bir ayine katılması beklenen Papa Francis, ‘geçirdiği rahatsızlık’ nedeniyle programını iptal etti.

İtalya’nın başkenti Roma içinde bulunan Vatikan’dan yapılan açıklamada, Papa Francis’in ‘ufak bir rahatsızlık’ yaşadığı ve bu nedenle Roma’daki St. John Lateran Bazilikası’nda yapılan ayine katılmadığı belirtildi.

DİNLENMEYİ TERCİH ETTİ

Basın Sözcüsü Matteo Bruni, Papa’nın Vatikan’da dinlenmeyi tercih ettiğini açıkladı. Bruni, Papa’nın programında bunun dışında bir değişiklik olmadığını da söyledi.

Papa’nın rahatsızlığına dair detay verilmedi ancak 83 yaşındaki dini liderin dün Kül Çarşambası ayininde (Paskalya'dan önce gelen büyük perhiz süresinin ilk çarşambası) sık sık öksürdüğü ve burnunu sildiği görüldü.

İNSANLARI ÖPÜP BAŞLARINA DOKUNACAKTI

Öte yandan ‘rahatsızlık’ duyurusu, Papa’nın Aziz Petrus Meydanı’nda insanların başını öpüp, yüzlerine dokunacak kadar kalabalıkla haşır neşir olmasından bir gün sonra geldi. Meydanda yaklaşık 12 bin kişi bulunduğu belirtiliyordu.

Papa Francis, kalabalıkla olan buluşmasında koronavirüs salgınıyla mücadele veren herkesle dayanışma içinde olduklarını vurgulamıştı.

ÇOK NADİR İPTAL EDİYOR

Bir hayli yoğun programı olan Papa, iptal seçeneğine çok nadir başvuruyor.

Çocukken geçirdiği bir enfeksiyon sebebiyle akciğerlerinden biri alınmış olan Papa’nın siyatiği olduğu biliniyor.

İTALYA'DA VİRÜSTEN 12 KİŞİ ÖLDÜ

Koronavirüsün en yaygın görüldüğü Avrupa ülkesi olan İtalya’da şu ana kadar 12 kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitirdi, doğrulanmış vaka sayısı da 400’e yükseldi.

Roma’da üç koronavirüs vakası tespit edildi ancak tümünün iyileştiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN