Parolanın geleceğinde Emoji Passcode var

Parolanın geleceğinde Emoji Passcode var

İngiliz bir güvenlik şirketi, dört haneli PIN kodlarından çok daha etkili olduğunu belirttikleri "Emoji Parolaları" tanıttı. Peki bu ilginç teknoloji ne avantaj sağlıyor?

Bankacılık gibi kritik işlemler için kullanılan güvenlik teknolojileri ne kadar karmaşık olursa olsun, doğrulama adımlarından birine dört ya da altı haneli bir PIN kodu bulunuyor. Ancak rakamlardan oluşan bu kombinasyona harfler de katılınca hatırlamak zorlaşıyor. Üstelik çoğu hacker dört basamaklı kombinasyonları kırabilecek ekipmana erişim sağlıyor. 

Intelligent Environment adlı bir güvenlik şirketi ise PIN sistemine yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi planlıyor: Emoji Parola. Geleneksel olarak kullanılan ve rakamlardan oluşan PIN sistemindeki yaklaşık 7 bin yakın özgün permutasyonun aksine, 44 farklı emoji ile oluşturulacak 3 buçuk milyondan fazla özgün permutasyon sadece tahmin usulü "zorla giriş" saldırılarına karşı daha iyi savunma sunmakla kalmıyor. 

Hafıza Uzmanı Tony Buzan, emojilerle oluşturulan parolaların kullanıcılar tarafından çok daha kolay hatırlanabileceğine dikkat çekiyor ve ekliyor: "Emoji Passcode, insan zekasının resimleri hatırlama konusundaki inanılmaz becerisinden faydalanıyor. Görüntülü bir parolayı, rakamlardan oluşan geleneksel şifrelerden çok daha kolay hatırlayabiliyoruz. Bu nedenle Emoji Parola mevcut sistemlerden daha başarılı olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN