Paul McCartney'nin yazdığı şarkılar kitap oluyor

Paul McCartney'nin yazdığı şarkılar kitap oluyor

Efsanevi grup Beatles'ın üyelerinden Paul McCartney'nin yazdığı şarkı sözleri bir kitapa ilham kaynağı oldu.Kitap, McCartney'nin şair Paul Muldoon ile sohbetlerinden oluşucak.

Kitabın yayımcısı Allen Lanes'in açıklamasına göre McCartney'nin "154 şarkı ile hikayesini anlatacağı" 'The Lyrics' iki kitap halinde yayımlanacak ve toplamda 900 sayfa olacak. 

T24'te yer alan habere göre, Kitapta McCartney'nin 14 yaşında yazmaya başladığı eserlerden The Beatles şarkılarına, The Wings ile kaleme aldığı parçalardan solo çalışmalarına 154 şarkının sözlerinin yer alacağı bildirildi. McCartney bu şarkı sözlerini hangi şartlarda kaleme aldığından, onlara ilham veren yer ve insanlardan, şimdi bu parçalar hakkında ne hissettiğinden bahsedecek.

McCartney, "İnsanlar bana hatırlayamayacağım kadar çok defa bir otobiyografi yazıp yazmayacağımı sordu. Evde de olsam yolda da olsam yazmayı becerebildiğim şeyler hep şarkılar oldu" dedi. Britanyalı efsane müzisyen, "Bazı insanlar belli bir yaşa geldiklerinde gemişi hatırlamak için günlüklerine bakar. Benim böyle defterlerim yok. Elimde olan şey şarkılar, hem de yüzlerce. Bu şarkıların ve günlüklerin aynı amaca hizmet ettiklerini fark ettim. Bütün hayatım boyunca şarkı yazdım" dedi. 

Kitapların editörlüğünü Pulitzer Ödüllü İrlandalı şair Paul Muldoon yapıyor. Kitaplarda daha önce görülmemiş mektuplar, fotoğraflar ve taslakların da yer alacağı belirtildi.

'The Lyrics'in 2 Kasım'da yayımlanması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN