Pazar ilk iki ay gibi olursa 700 bin neden olmasın

Pazar ilk iki ay gibi olursa 700 bin neden olmasın

Geçen yılın son çeyreğindeki satış performansının 2020’de de devam ettiğini vurgulayan Fiat İş Birimi Direktörü Aytaç, Şubat 2020’nin 40 bin adetlere doğru gittiğini söyledi. Aytaç “Bugünkü şartların devam etmesi durumunda, toplam pazarın 700 bine ulaşması şaşırtıcı olmaz” dedi. Altan, Fiat 500X’ten yıl sonuna kadar yaklaşık bin 500 adet satmayı hedeflediklerini kaydetti.

ALİ YILDIRIM

Üretimin 50’nci yılında yeniden yollara çıkan Fiat 500, dikkat çekmeye devam ediyor. 500X ile yerden yükselen model, geçirdiği makyaj operasyonuyla SUV segmentine göz kırpıyor. Yeni tasarım ve motor seçenekleriyle boy göstermeye hazır olan Fiat 500X, fiyatta da rekabetçi olmayı hedefliyor. 149 bin 900 liralık başlangıç fiyat etiketi taşıyan modelin, urban ve cross versiyonları bulunuyor. Yeni makyajla birlikte modelin sport isimli bir versiyonu daha olacak. Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, geçen yılı marka olarak başarılı bir performansla kapattıklarını söyledi.

Fiat’ın geçen yıl 76 bin 250 satışa ulaştığını belirten Aytaç “Yüzde 15,9 payla seneyi kapattık. Bunun yüzde 70’i perakende. Bu performanstaki en önemli modelimiz Egea ailesi. Geçen yıl 52 bini Egea sedan, 3 bini de hatchback ve station wagon olmak üzere 55 bin Egea sattık. Bu sayede, 10 yıl sonra Fiat’a liderlik geri gelmiş oldu” dedi. Egea’nın, tek başına yüzde 14,3’lük pazar payına ulaştığını ifade eden Aytaç “Egea için geliştirdiğimiz özel seri versiyonları ise bin 200 adetlik satışa ulaştı. Liderliği sevdik, bırakmak istemiyoruz” diye konuştu. Bu yıl da ocak ayında satışların beklentileri aştığını vurgulayan Aytaç, şöyle devam etti: “Şubat ayı da gördüğümüz kadarıyla çok iyi seviyede, 40 bin adede doğru gidiyor. Bugünkü şartların devam etmesi durumunda, 600 bin adet olarak planladığımız toplam pazarın 700 bine gitmesi şaşırtıcı olmaz.” Bu yıl 500 ailesinden 3 bin 500 adetlik satış hedeflediklerini anlatan Aytaç “Bunun yarısı 500X olur. Fiat olarak da bu yılki toplam satış hedefimiz 80 bin ve üzeri” açıklamasını yaptı.

EGEA CUMARTESİ MESAİ YAPIYOR

Altan Aytaç “Tam kapasite çalışıyoruz. Egea hattı cumartesi de mesai yapıyor. Şubat’ta başladı. Mart ayında da Cumartesi planlama yaptık. Yapabileceğimiz maksimum kapasitede o talebe cevap vermeye çalışıyoruz. Bunun dışında fabrikamız normal vardiya içerisinde de ayarlamalar yaparak çıktıları sürekli olarak artırmaya çalışıyor” diye konuştu.

İKİ YENİ BENZİNLİ MOTOR

Fiat Pazarlama Müdürü Hasan Erdoğan ise “Yeni 500X’te sadece 1.6 litrelik dizel otomatik versiyon olduğu gibi devam ediyor. Diğer iki benzinli ünite yeni. Firefly motor ailesinin ilk üyesi 3 silindirli ve 1.0 litre hacminde. Turbo besleme sayesinde bu motor 120 beygir güç ve 190 nm tork üretiyor. 6 ileri manuel şanzımanla sunacağımız bu versiyonun ortalama tüketimi sadece 5.4 litre. Aynı motorun 4 silindirli ve 1.3 litrelik versiyonu ise 150 beygir güç ve 270 nm tork üretiyor. 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DCT ile kombine edilen bu seçeneğin ortalama tüketimiyse 5.6 litre. Performans olarak da oldukça başarılı olan benzinli ünitelerin sırasıyla 0-100 km/s ivmelenme süreleriyle 10.9 ve 9.1 saniye” ifadelerini kullandı.

SPORT VERSİYON 13 MM DAHA ALÇAK

‘Fiat 500 ailesinin Ürün Müdürü Uğur Öngür, sport versiyonunun diğer 500X’lerden 13 milimetre alçaltıldığını vurgulayarak “Araçta 18 ve 19 inçlik alaşım jantlar, özel bir süspansiyon sistemi, yeni ön ve arka yaylar, değiştirilmiş bir direksiyon kalibrasyonu, çift krom egzoz çıkışı ve arka difüzör, altı düzleştirilmiş alkantara parçalı deri direksiyon, alkantara kaplı gösterge siperliği, kırmızı ve gri renkli dikişler ve mat gri kaplamalar yer alıyor” dedi. Yapılan değişiklikler sayesinde Sport’un yol tutuş yeteneğinin belirgin şekilde artırıldığını belirten Öngör, Sport’un diğer versiyonlara göre önden kaymadı yüzde 26, arkadan kaymada yüzde 17 daha iyi bir performans sağladığı, yanal ivmede de yüzde 8 iyileşme yakalandığını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN