Pelosi’nin çalınan bilgisayarı Rusya’ya satılacak iddiası

Pelosi’nin çalınan bilgisayarı Rusya’ya satılacak iddiası

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin bilgisayarı Trump destekçisi Riley June Williams adlı kişi tarafından çalındığı ve Rusya’ya satılacağı iddia edildi.

ABD’de  Kongre binasına yönelik baskının ardından yeni bir iddia tartışılıyor.

6 Ocak'ta gerçekleşen baskın sırasında Riley June Williams adlı bir Trump destekcisi, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin dizüstü bilgisayarını çalarak Rusya’ya satmayı planladığı öne sürüldü.

İddiayı ortaya atan Williams’ın eski sevgilisine göre, 22 yaşındaki Williams, Pelosi’nin bilgisayarını Rusya’daki bir arkadaşına göndermeyi planlarken, Rusya’daki arkadaşının ise bilgisayarı Rus İstihbarat Servisi’ne teslim edecekti.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ,Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasına ilişkin soruşturmayı yürütürken ortaya atılan yeni iddiayı araştırıyor. 

WİLLİAMS'DAN HABER ALINAMIYOR 

Kongre baskınına katıldığı gerekçesiyle ceza alması beklenen Williams “casusluk” ve “vatana ihanet” suçlaması ile karşı karşıya kalabilir.

Williams’tan olayın ardından haber alınamazken annesi, Williams’ın çantasını hazırlayıp evi terk ettiğini söyledi.

FBI ise, konuya ilişkin açıklamasında, Pennsylvania’da annesiyle birlikte yaşayan Williams’ın kayıtlı adreste olmadığı, telefon numarasından ulaşılamadığı ve sosyal medya hesaplarını da kapattığı duyuruldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN