Pentagon geliştirdi! İşte 'Kovid çipi'

Pentagon geliştirdi! İşte 'Kovid çipi'

Koronavirüs pandemisine karşı tüm dünyada aşı ve ilaç üretimi devam ederken Pentagon 'Kovid çipi' geliştirdi. Deri altına yerleştirilecek mikroçiple salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketinin takip edilmesi amaçlanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tüm hızıyla sürüyor. Salgına karşı aşı ve ilaç üretimi devam ederken, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da görevli bilim insanları salgınla mücadele kapsamında ürettikleri cihazda, deri altına sokularak Kovid-19'u tespit edebilecek bir mikroçip geliştirdi.

Bilim insanları, koronavirüs şüphesi taşıyan söz konusu kişinin diyalize bağlandığında virüsü kandan çıkarabilen bir filtre de geliştirdi.

HER HAREKETİN İZLENMESİ HEDEFLENİYOR

Geliştirilen çip, ülkedeki CBS televizyonunda yayınlanan '60 Minutes'te' ilk kez görüntülendi. Yetkililer Pentagon’un, salgın şüphesi taşıyan kişinin her hareketini takip etmeyi amaçladığını ifade etti. DARPA'nın bulaşıcı hastalık doktoru olan emekli Albay Matt Hepburn, sürekli olarak kanı test etmek için tasarlanmış doku benzeri bir jel gösterdi. Hepburn, “Onu derinizin altına koyuyorsunuz, size vücudun içinde kimyasal reaksiyonlar olduğunu gösteriyor ve bu sinyal yarın semptom göstereceğiniz anlamına geliyor” dedi.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN