Pentagon: Rusya'nın kısıtlama planlarının farkındayız

Pentagon: Rusya'nın kısıtlama planlarının farkındayız

Pentagon Sözcüsü John Kirby, 'Rusya'nın ABD’nin Karadeniz'e erişimini kısıtlama niyetinin farkında olduğunu' söyledi. Kirby, ABD'ye ait savaş gemilerinin boğazlardan geçişinin iptali hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Karadeniz bölgeside yükselen gerilime ilişkin açıklamada bulunarak, Rusya'yı hedef aldı. 

Rusya'nın Karadeniz'e erişimi 'kısıtlama niyetinin' farkında olduklarını olduklarını söyleyen Kirby, "Bu, (Rusya'nın) Ukrayna'yı zayıflatmak ve istikrarını bozmak için süren kampanyasının net şekilde en son örneği olacak" dedi. 

Pentagon Sözcüsü, "Rusya'yı bölgedeki gemilere yönelik tacizine son vermeye ve Ukrayna sınırı ve işgal altındaki Ukrayna'da konuşlandırdığı kuvvetleri çekmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kirby, ayrıca ABD'ye ait 2 savaş gemisinin boğazlardan 14 ve 15 Nisan'da geçişinin iptal olması hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

Gazetecilerin bu konu hakkındaki sorularına yanıt vermeyen Kirby, ABD'nin Karadeniz'de rutin olarak savaş gemileriyle operasyon yürüttüğünü ve bunun sürdürüleceğini belirtti. 

Pentagon Sözcüsü, belirli bir darboğaza giren ve çıkan operasyonel denizcilik faaliyetlerinden bahsetmeyeceklerini dile getirdi. 

Öte yandan yetkili, Washington'un Ukrayna'nın kendi toprakları üzerindeki egemenliğine olan 'tereddütsüz desteğini' yineledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN