Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi, malzemeleri

Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi, malzemeleri

İnce eleyip sık dokumak gereken ve biraz zaman alan perde pilavına zor kelimesini asla yakıştırmıyoruz. Eğer isterseniz başaramayacağınız hiçbir şey yok. Hele ev yapımı tavuk suyunuz daha önceden hazırsa, haşlanmış tavuk etiniz varsa ‘Perde pilavı nasıl yapılır?’ sorusunun yanıtı daha kolay hâle geliyor… İşte perde pilavı tarifi ve malzemeleri…

Farklı lezzetler denemeyi sevenler için inanılmaz tadı, baharatı, nar gibi kızarmış hamuru, bademi ile en güzel ve en özel günlerinizin odak noktası olacak bu yemeği hazırlamak çok kolay. Peki perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi, malzemeleri nelerdir? Tüm bilgiler haberimizde…

PERDE PİLAVI NASIL YAPILIR?

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT

MALZEMELER

1,5 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet haşlanmış tavuk budu
1 adet haşlanmış tavuk göğüsü
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı yenibahar

KALIPLARI YAĞLAMAK İÇİN

100 gram tereyağı
100 gram kabuksuz badem

HAMURU İÇİN

2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un

PÜF NOKTASI

Tavuk ve butlarınızı üzerini geçecek kadar su ile haşlayın ve arzu nuza göre kuru soğan, defne yaprağı, kök sebzeler ve karanfil koyun.

PÜF NOKTASI

Büyük boy bir kek kalıbı veya ısıya dayanıklı bir döküm tencere ile pilavınızı daha rahat hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz.

PERDE PİLAVI TARİFİ

Haşlanmış tavuk göğüs ve but etlerinin derilerini önce birbirinden ayırın. Kemikli kısımlarından ayırdığınız etlerinizi uzun ince parçalar şeklinde didin. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin ve pirinçleri berrak su çıkarana kadar bol su ile yıkayın ve suyunu süzdürün.

Tereyağını geniş bir pilav tenceresinde eritin ardından dolmalık fıstıkların yarısını ekleyerek kısık ateşte kavurun. Pirinçleri ekleyin ve kısık şeffaflaşana kadar kavurun ve kalan dolmalık fıstıkları, tuz, kırmızı biber, karabiber, yeni baharı ekleyerek karıştırın.

Sıcak tavuk suyu ve bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave edin. Ardından kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirerek demlenmeye bırakın. Pilavı kaplayacağınız hamuru hazırlamak için yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu geniş bir karıştırma kabına koyun. Yavaş yavaş un ekleyerek tüm malzemelerinizi toparlanana kadar karıştırın ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Kullanacağınız ısıya dayanıklı kabınızı güzelce yağlayın. kabuksuz bademlerinizi kenar kısımlarına yapıştırın.

Yumurtalı hamurunuzu dört eşit parçaya böldükten sonra oklava ile kalın olmayacak şekilde açın. Dışarıya sarkacak şekilde hamurlarınızı kalıplara oturtun. Bademlerinize dikkat edin. Demlenmiş olan pilavınıza didilmiş tavuk etinizi ekleyerek alt üst karıştırın ve pilavı kalıplara paylaştırdıktan sonra üzerlerini düzeltin. Kenarlarını sarkan hamur parçaları ile örtüp terağı sürün. Hazırlamış olduğunuz perde pilavınızı 190 derece fırında 30 dakika pişirin ve fırından aldıktan sokra dikkatli bir şekilde ters çevirerek sıcak olarak servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN