Perdelerini kapatan sinemalara nakit destek

Perdelerini kapatan sinemalara nakit destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, pandemi nedeniyle perdelerini kapatan 74 ildeki 159 sinema salonuna 100’er bin lira nakit destek verileceğini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle perdelerini kapatan 74 ildeki 159 sinema salonuna  “Yerli Film Gösterim Desteği” kapsamında 100’er bin lira nakit destek verileceğini duyurdu.

Destek alan sinema salonlarının listesi Bakanlık Sinema Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayımlandı.

Bakanlığın girişimleriyle 23 Aralık’ta Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile sinema biletleri üzerinden alınan ‘Eğlence Vergisi’ oranı, 1 Haziran 2021’e kadar sıfıra indirilmişti. Buna ek olarak önceki süreçte sinema biletlerine uygulanan ‘KDV’ oranı da yüzde 1’e indirilmişti. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY), konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Koronavirüs salgınından dolayı halen kapalı olan sinema salonlarımız çok zor günler geçiriyor. ‘Sinemasız Şehirler’ oluşmaması adına SİSAY ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde sinemalarımız artık rahat bir nefes alacaklar. Çok hızlı ve etkili önlemler alarak sinema salonlarına can suyu sağlayan Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve Sinema Genel Müdürlüğümüze tüm sektör adına teşekkürlerimizi sunarız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN