Pesto sosu nasıl yapılır? Pesto sosu tarifi

Pesto sosu nasıl yapılır? Pesto sosu tarifi

Pesto sosu kolay tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. Marketlerde hazırı da satılan ancak evde yapıldığında lezzetine doyum olmayan pesto sosunun yapılışı oldukça basit.

 Pesto sosu bir klasik İtalyan mutfağı sosudur. İçine konan dolmalık fıstıkları kavurmak dışında pişirilmeyen bu evde kolayca yapabilirsiniz. Önceden yaptığınız pesto sosu ağzı sıkıca kapatılmış bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Çiğ 4 - 6 Kişilik 30-60 dk

PESTO SOSU TARİFİ - MALZEMELER

25 gram dolmalık fıstık
100 gram taze fesleğen
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
2 diş sarımsak

19-12/03/petso-sosu-tarifijpgg.jpg

PESTO SOSU NASIL YAPILIR? HAZIRLANIŞI

Öncelikle dolmalık fıstığı 1 kaşık zeytinyağında renkleri biraz değişene kadar kavurun. Fesleğeni, sarımsağı, rendelenmiş parmesan peynirini, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve kavurduğunuz dolmalık fıstığı blender’a koyun. Eklediğiniz malzemeler, sos kıvamına gelene kadar blender’da çevirin.

DİĞER TARİFLER İÇİN TIKLAYIN

Yaptığınız sostan 3 yemek kaşığı 4 kişi için yeterli olacaktır. Sosunuzun kıvamı çok katı olursa zeytinyağı oranını biraz daha arttırabilir ya da makarnanın haşlama suyuyla sosu biraz daha inceltebilirsiniz. Pesto sosunuzu sadece makarnalarda değil, sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN