Petrol fiyatları son 30 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları son 30 ayın zirvesinde

OPEC+ ülkelerinin üretim kısıtlamalarını gevşetme kararı sonrası petrol fiyatları yüzde 1'den fazla attı. Böylelikle fiyatlar son 30 ayın zirvesine ulaştı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefikleri (OPEC +), petrol piyasalarının daha hızlı toparlanmaya başlaması ve ham petrol fiyatlarını yüzde 1'den fazla artırmasıyla üretim artışına gitmemeye karar verdi.

OPEC+ ülkelerinin üretim kısıtlamalarını gevşetmeme yönünde aldığı karar, petrol fiyatlarını yüzde 1'den fazla artırdı ve böylelikle fiyatlar son 30 ayın zirvesine ulaştı.

SUUDİ ARABİSTAN ETKİSİ

Üretimdeki mevcut kısıtlamaların gevşetilmemesi kararında, Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varillik gönüllü üretim kesintisini bir ay daha uzatacağı iddiasının etkili olduğu düşünülüyor. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman da, kartelin petrol piyasalarının toparlanmasıyla ilgili belirsizlik sürerken 'dikkatli ve proaktif bir yaklaşım' izlemeyi seçtiğini kaydetti.

SON 30 AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Bu gelişmelerin etkisiyle, mayıs ayında beklenen teslimatlar için Brent petrol yüzde 1.74 değer kazanarak varil başına 67.90 dolara yükseldi ve 2018 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyesinde işlem gördü. ABD hafif petrolü (WTI) ise nisan teslimatları için yüzde 1.60 artışla varil başına 64.85 dolara yükselerek, son 30 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN