TRT'nin belgeseli iki ilimizi karşı karşıya getirdi: Pişmaniye kırmızı çizgimizdir

TRT'nin belgeseli iki ilimizi karşı karşıya getirdi: Pişmaniye kırmızı çizgimizdir

Uğur Mumcu arşivini sildiği için tepkilere neden olan TRT, şimdi de pişmaniye belgeseli ile ortalığı karıştırdı. TRT Belgesel'in, Malatya'daki pişmaniye yapımı ile ilgili paylaşımına İzmit'ten tepki geldi. İzmit Belediyesi, pişmaniyenin anavatanının İzmit olduğunu hatırlatarak TRT Belgesel'e esprili gönderme yaptı: Pişmaniye kırmızı çizgimizdir, başkenti de İzmit'tir.

İzmit Belediyesi, TRT Belgesel'in Malatya'da pişmaniye yapımıyla ilgili sosyal medya paylaşımına esprili bir gönderme yaptı.

TRT BELGESELİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

TRT Belgesel, başkenti İzmit olan pişmaniye ile ilgili sosyal medya hesabından "Malatya’da, geleneksel yöntemlerle pişmaniye hazırlanıyor. Temel olarak şerbetin macun kıvamına getirilmesi ve şeker halkasının koparılmadan kavrulmuş unun içinde bükülmesiyle yapılan lezzet, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor" paylaşımı yaptı.

Bunun üzerine İzmit Belediyesi de TRT Belgesel'e esprili bir gönderme yaparak pişmaniyenin ana vatanının İzmit olduğunu hatırlattı.

TRT'YE KEMAL SUNAL'LI GÖNDERME

Belediye sosyal medya hesabından "Pişmaniye kırmızı çizgimizdir, başkenti de İzmit'tir. Malatya'da kayısı yiyebilir, pandemi bittiğinde de İzmit Belediyesi 12. Pişmaniye Festivali'ne gelebilirsiniz" paylaşımında bulundu. 

Paylaşımda Kemal Sunal'ın Sahte Kabadayı filmindeki, pişmaniye yediği sahneler de yer aldı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN