Piyasalar haftanın son işlem gününe nasıl başladı?

Piyasalar haftanın son işlem gününe nasıl başladı?

Yurt içi piyasalar haftanın son işlem gününe hafif yükselişle başladı. Dolar/TL 7,38, euro/TL ise 8,98 bandında işlem görüyor.

Yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un Türkiye ile ilgili olası değerlendirmesi beklenirken yurt dışında ise PMI verileri haftanın son işlem gününde öne çıkan gelişmeler arasında yer alıyor.

TCMB ve Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere merkez bankalarının faiz kararlarında sürpriz çıkmadı ve beklendiği gibi kritik bir faiz hamlesi gelmedi. Hafta boyu faiz kararını bekleyen dolar/TL, dün 7,40'ın altında kapandı.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Haftanın son işlem gününde ise dolar/TL için 7,37-7,38 seviyeleri söz konusu. Euro/TL ise 8,98'ler düzeyinde.

S&P'NİN DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un Türkiye ile ilgili olası değerlendirmesi günün en önemli beklenen verisi olacak. Ancak S&P belirlenen takvimde yer alan günlerde her zaman rapor açıklamayabiliyor. Analistlerin tahmini not ve görünümde bir değişiklik olmayacağı yönünde oluştu. S&P'nin Türkiye için kredi notu 'Durağan' görünüm ile 'B+' seviyesinde bulunuyor. Raporun açıklanması durumunda gece yarısından sonra gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN