Piyasalarda dalgalanma sürüyor

Piyasalarda dalgalanma sürüyor

Hafta boyunca 7.30-7.40 arasında dalgalanan dolar/TL, haftanın son işlem gününde 7.34 seviyesinde işlem görüyor. Euro ise 8.72'den güne başladı. Gram altının fiyatı da 458 liradan alıcı buluyor.

Dolar kuru, hafta boyunca 7.30-7.40 arasında yaşadığı dalgalanmanın ardından haftanın son işlem gününde ABD'den gelen haberler ve açıklanan veriler sonrası 7.35 TL'ye oturdu. 28 Ağustos sabahı dolar/TL 7.3435'ten işlem görüyor.

Euro/TL ise 8.72 seviyesinden güne başladı. Sterlin/TL 9.74'ün üzerinde işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELİŞTİ

Euro ve sterlin dolar karşısında değer kazanırken altın fiyatları da yükselişte. Gram altın fiyatı 458 TL'ye geldi. Çeyrek altın 753 liradan, Cumhuriyet altını ise 3.003 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası çerçevesinde değişiklik yaparak enflasyonun yükselmesini önlemek yerine ekonomik büyümeyi desteklemeye daha fazla ağırlık vereceğini açıklamasının ardından uzun vadeli ABD Hazine tahvillerinin getirileri arttı.

Jackson Hole sempozyumunda konuşan Fed Başkanı Jerome Powell, para politikasının artık ortalamada yüzde 2 enflasyonu hedefleyeceğini, böylece yüzde 2'den daha düşük seyreden enflasyonun yükseltilmek için Fed'in atacağı adımların enflasyon "bir süre yüzde 2'nin ılımlı düzeyde üzerine" çıkana kadar devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN