Evde pizza hamuru nasıl yapılır? İşte kolay pizza hamuru tarifi

Evde pizza hamuru nasıl yapılır? İşte kolay pizza hamuru tarifi

İyi pizza güzel pizza yapmak için öncelikle kaliteli un, ekşi maya, içine su veya limon eklenmiş alkali su, tuz, zeytinyağı gerekiyor. Lezzetli pizza yapmanın püf noktası ise iyi bir dinlendirme süresidir. Servis edildiğinde hamur üzerinde baloncuklar veya küçük küçük noktalar var ise iyi mayalanmış, iyi pişmiş anlamına gelir. İşte, evde pizza hamuru hazırlanışı...

Pizza kesinlikle birçok insanın favori yemekleri arasında yer almaktadır. Pizza canınız çektiğinizde evde pizza yapmaya ne dersiniz? Evde pizza hamuru yapmak istiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Evdeki malzemeler ile dışarda yediğimiz pizzalar gibi kusursuz denecek bir pizza yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Evde pizza hazırlamak, hamurunu yoğurmak, sosunu hazırlamak, malzemeleri bir araya getirmek sakın gözünüzü korkutmasın.

Pratik bir şekilde evde kendi pizzanı hazırlayabilirsiniz. Mükemmel bir pizza yapmanın yolu tabii ki kusursuz bir pizza hamuru hazırlamaktan geçiyor. O halde pizza hamuru tarifine ve püf noktalarına birlikte bakalım.

PİZZA HAMURU MALZEMELERİ

*3-4 su bardağı un
* Bir su bardağı ılık su
* Bir paket kuru (instant) maya ya da yarım paket yaş maya
* Bir yemek kaşığı toz şeker
* Yarım yemek kaşığı tuz
* 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

EVDE PİZZA HAMURU TARİFİ

Öncelikle yoğurma kabına 3 ya da 4 su bardağı unu boşaltıyoruz. Ardından unun ortasını elimizle açıyoruz ve içerisine bir paket mayayı, 1 yemek kaşığı toz şekeri, yarım yemek kaşığı tuzu ve zeytin yağını ilave ediyoruz. Daha sonra bir su bardağı ılık suyumuzu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamur, ele yapışmayan ve yumuşacık bir kıvama geldiğinde hamurun üzerini streç ile ya da temiz bir bez ile kapatıp etrafını da havluya sarıp yaklaşık 30 dakika ya da 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun bulunduğu ortam ne kadar sıcak olursa o kadar çabuk mayalanmaktadır.

LEZZETLİ PİZZA HAMURU YAPILIŞI

Yaklaşık bir saat mayalanması için bıraktığımız hamurun üzerini açıyoruz. Kabın içerisinde yoğurarak havasını alıyoruz. Daha sonra un serpiştirdiğimiz tezgaha alıyoruz. Ardından hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz ve kestiğimiz parçaları beze haline getiriyoruz. Oklava yada merdane yardımıyla beze haline getirdiğimiz hamuru yavaş yavaş açıyoruz. Kullanılan tepsi boyutunda açılan hamuru yağlanmış ve unlanmış tepsinin içine yerleştiriyoruz. Tepsi değil de özel hazırlanmış bir pizza taşı olsaydı, tabii ki daha iyi olurdu çünkü gerçek bir pizza, pizza taşında pişmelidir.

KOLAY PİZZA HAMURU HAZIRLANIŞI

Tepsiye yaydığımız hamuru önceden 200 derecede ısıttığınız fırına veriyoruz. Tabii ki bu hamuru fırına vermeden önce kabarmasını önlemek amacıyla çatal yardımı ile hamura delikler açıyoruz. Daha sonra yaklaşık 10 dakika kadar fırında bu hamuru pişiriyoruz.

EVDE PİZZA SUNUM ÖNERİLERİ

Fırında 10 dakika kadar pişen hamuru çıkarıp üzerine kendi isteğiniz doğrultusunda hazırladınız sosunuzu sürebilirsiniz. Ardından kaşar ve diğer malzemeleri (sucuk, sosis, mantar, mısır, zeytin gibi malzemeleri) ekleyip pizzanızı yaklaşık 20 dakika kadar daha pişirebilirsiniz. İçinde kullanacağınız malzemeleri tamamen kendiniz belirleyebilirsiniz. Klasik sucuk, sosis ve peynir kullanmaktansa ton balığı da kullanabilirsiniz. Ton balığı da pizzaya inanılmaz yakışan malzemelerden biri. Mutlaka deneyin.

EVDE PİZZA YAPIMI PÜF NOKTALARI

Kusursuza yakın bir pizza hamuru yapmak istiyorsanız, püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Öncelikle hamur hazırlanırken kullanılan suyun ılık olması çok önemlidir. Çünkü su ılık olursa maya daha çabuk etki etmektedir. Daha sonra hamurun mayalamaya bırakmak özellikle sıcak bir ortamda mayalamaya bırakmak oldukça önemlidir.

Ayrıca pizza yemeği çok seviyor ve evde pizza yapmaktan büyük bir keyif alıyorsanız mutlaka özel bir pizza taşı siparişi vermelisiniz. Çünkü pizza taşında pişen pizzalar Daha lezzetli olmaktadır. Pizza yaparken pizza hamurunun inceliğini ayarlamak da çok önemli bir konudur. Tabi bu konu biraz da kendi damak zevkiniz ile alakalı bir durumdur.

İnce hamurlu pizza tercih ediyorsanız ince bir hamur açabilirsiniz. Kalın hamurlu pizza seviyorsanız kalın hamur açabilirsiniz. Bunun seçimi tamamen size kalmıştır. Şimdiden tarifimizi deneyenlere afiyet olsun. Ellerinize sağlık.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN