Polisle çatışan 240 Hollandalı eylemci gözaltına alındı

Polisle çatışan 240 Hollandalı eylemci gözaltına alındı

Hollanda'da salgın tedbirlerine karşı protesto gösterisi düzenleyen ve polisle çatışan 240 eylemci gözaltına alındı.

Hollanda’da salgın tedbirlerine karşı düzenlenen gösterilerde 240 kişiye gözaltı Hollanda’da alınan korona virüs önlemlerine karşı çıkan yüzlerce kişi sokaklara dökülürken, polis 240 kişiyi gözaltına aldı.  

Hollanda koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı önlemleri sertleştirince bir çok şehirde salgın tedbirlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Başkent Amsterdam ve Eindhoven kentinde yüzlerce kişi sert tedbirlere karşı sokaklara çıkarak polisle çatıştı. Çatışmalarda 240 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU

Başkent Amsterdam’da koronavirüs önlemlerini protesto eden yüzlerce kişi sokaklara döküldü. Polisle karşı karşıya gelen göstericiler, polise taş ve yabancı madde fırlattı. Polis, araçları ateşe veren göstericileri dağıtmak için tazyikli su kullandı.

Benzer olaylar Eindhoven kentinde de yaşandı. Sokağa dökülen öfkeli kalabalık, mağazaları yağmaladı. 

9 ŞUBAT'A KADAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Hollanda’da 2020 Aralık ayından bu yana market, fırın, eczane gibi işletmeler dışındaki tüm işletmeler ve okullar kapalı tutuluyor.

Ülkede salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde 9 Şubat’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN