POMEM 26. dönem sonuçları sorgula ve öğren | 26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

POMEM 26. dönem sonuçları sorgula ve öğren | 26. Dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

POMEM 26. Dönem sonuçlarını sorgulayıp öğrenmek isteyenlerin gözü kulağı, Polis Akademisi Başkanlığı’nın sitesi olan https://www.pa.edu.tr/’den yapılacak son dakika paylaşımlarındaydı. Polis adayları, 26. Dönem POMEM sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Detaylar ise karar.com’da…

Toplamda 7 bin polisin alınacağı 26. Dönem POMEM sonuçları için heyecan dorukta. Adayların zorlu mülakat ve testlerden geçmesinin ardından iş sonuçların açıklanmasına kaldı. Şubat ayı içerisinde açıklanması beklenen POMEM 26. Dönem sonuçlarını sorgulamak ve öğrenmek için https://www.pa.edu.tr/ adresine girebilirsiniz…

26. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) toplamda 7 bin polis adayı alınacak. 26. Dönem POMEM sonuçlarının şubat ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz, https://www.pa.edu.tr/ adresinde erişime açılacak.

20-02/03/pomem-1.jpg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

26. Dönem POMEM başvuru şartları şöyleydi;

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) KPSS’de Bakanlık tarafından belirlenecek taban puan ya da üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2018 ya da 2019 yılları içerisinde gerçekleştirilen KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2018 yılında gerçekleştirilen KPSS ön lisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

c) Önlisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığıtarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan önlisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1990 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)

TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

d) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2018 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Lisans mezunu olan adaylar önlisans üzerinden başvuruda bulunamazlar. Bu şekilde başvuruda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

e) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddelerinde POMEM’lere alınacak öğrencilerin boy ve kilo şartları aşağıda belirtilmiş, diğer hususlar için Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini inceleyiniz. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

f) Silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmayacak,

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,

2) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye ya da siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan isteniyor, (sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile durumunu belirtecektir.)

h) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; birleşme yeri, genelev, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış ya da bekleyicilik ve aracılık fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü sesli, yazılı ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmadan üretmek ve satmaktan ya da uyuşturucu, kumar ya da uyarıcı madde sebebiyle, hakkında herhangi bir adlî ya da idarî soruşturma ya da kovuşturma devam etmemesi, bunlardan ötürü idarî yaptırım uygulanmamak ya da bu işler sebebiyle hüküm giymemiş olmak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,

i) Uyuşturucu, alkol ya da uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş ya da görüyor olmamak,

j) Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarihten itibaren 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında yer almamak.

k) Sağlık Yönetmeliği hükümleri dışında, polis eğitim kurumlarından çıkarılmayanlar,

l) Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu olmak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN