Porsuk Çayı’ndaki balık ölümleri endişe yarattı

Eskişehir’in Beylikova ilçesi Uzunburun Mahallesi’nden geçen Porsuk Çayı’nda son 10 günde görülen balık ölümleri çevre halkının endişelenmesine sebep oldu. Numune alınarak yapılan inceleme sonucu, balık ölümlerinin sudaki oksijen miktarının düşmesi sebebiyle meydana geldiği belirtildi.

Eskişehir’in Beylikova ilçesi Uzunburun Mahallesi’nden geçen Porsuk Çayı'nda son 10 günde görülen balık ölümleri endişe yarattı. Uzunburun Mahalle Muhtarı Gökhan Bor, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün numune alarak yaptığı inceleme sonunda, balık ölümlerinin sudaki oksijen miktarının düşmesi sonucu meydana geldiğini bildirdiğini belirterek, “Burada detaylı bir inceleme yapılsın istiyoruz. Neden senede birkaç kere oluyor bunlar? Biz bir anlam veremedik. Araştırılsın ve halkımız bilgilendirilsin” dedi. Gökhan Bor aynı zamanda balık ölümlerinin mahallede korkuya neden olduğunu ve mahallede bakılan hayvanların Porsuk Çayından su içtiğine, tarım alanlarının da buradan sulandığına dikkat çekti. 

“BURADAN 10 GÜNDÜR ÖLÜ BALIK AKIYOR”

Uzunburun Mahalle Muhtarı Gökhan Bor, porsuk çayından 10 gündür ölü balıkların aktığını belirterek “ Birazını millet kendi kedisine köpeğine götürdü, birazını çocuklar topladı yedi. Bu her sene bir iki sefer oluyor. Yetkililer aradılar, dediler ki ‘Oksijen seviyesi yüzde 1'e düşmüş. Yaz günleri bu Porsuk çayı üçte bir seviyesinde akıyor” ifadelerini kullandı. Bor, ”Cuma günü buradan numune aldıklarını söylediler, oksijen seviyesinin az olduğunu bildirdiler. Ölümlerin bundan kaynaklandığı söylendi” dedi.