Portekiz'de pandemi gölgesinde seçim

Portekiz'de pandemi gölgesinde seçim

Portekiz, pandemi gölgesinde seçime gitti. Yapılan kamuoyu araştırmaları merkez sağ Sosyal Demokrat Parti'nin görevdeki Başkanı Marcelo Rebelo de Sousa'nın kolaylıkla kazanacağını gösterirken, halk ise seçimlerin ertelenmesini istemelerine rağmen sandık başına geldikleri için tepkili.

EDA NARİN | KARAR.COM

Portekiz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde yeni devlet başkanını seçiyor. Kamuoyu araştırmaları, merkez sağ Sosyal Demokrat Parti'nin görevdeki Başkanı Marcelo Rebelo de Sousa'nın kolaylıkla kazanacağını gösteriyor.

SOSYAL MESAFELİ SEÇİM

Reuters'ın haberine göre, seçmenler, Santo Antonio'nun Lizbon bölgesinde kurulan sandıklarda sıraya girdi. Sandıkları arasına iki metrelik boşluğu işaretleyen kırmızı çıkartmalar yerleştirildi. Bu çıkartmalar insanların aralarındaki mesafeyi korumasında rehberlik edecek.

screenshot-5.jpg

HALK PANDEMİ NEDENİYLE SEÇİMİN ERTELENMESİNİ İSTİYORDU

58 yaşındaki Cristina Queda, salgın nedeniyle kalabalık gruplardan ve kuyruklardan kaçtığını söyleyerek, " Seçimlerin tarihi değişmediğinden, bu durumdan kaçınmak için erken gelmeye karar verdim" dedi.

Araştırma enstitüsü ISC / ISCTE tarafından geçen hafta yapılan bir ankete göre, Portekizlilerin üçte ikisinden biraz azı, pandemi nedeniyle seçimin ertelenmesi gerektiğini düşünüyordu.

Anketçiler, yüz binlerce seçmenin kendilerinin de karantina altında olması nedeniyle kısmen yüzde 60-70 oranında çekimser kalacağını tahmin ediyor.

"TÜM ÖNLEMLER ALINDI"

Santo Antonio bölge başkanı Vasco Morgado, acil bir durumda kapıda ambulanslar beklediğini belirterek, tüm önlemlerin aldığını söyledi. Morgado, "Bu, şu anda olabildiğince güvenlidir" dedi.

HAFTALIK VAKA SAYISI REKORU PORTEKİZ'İN

10 milyonluk ülke, dünyadaki haftalık en yüksek yeni vaka ve kişi başına ölüm ortalamasına sahip. Portekiz, Noel sonrası şiddetli bir pandemi dalgası yaşıyor.

Yetkililer cumartesi günü rekor sayıda 274 ölüm ve 15 bin 300'den fazla yeni vaka bildirdi ve ambulanslar hastanelerde birkaç saat bekletildi.

Eşiyle birlikte oy vermek için erkenden sandık başına gelen 72 yaşındaki Jose Antonio Queda, "Tarihin değiştirilmediğine katılmıyorum. Eğer hapsediliyorsak, virüsten olabildiğince uzak durmalıyız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN