Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu koronavirüse yenik düştü

Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu koronavirüse yenik düştü

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nın emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, tedavi gördüğü hastanede COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'de uzun yıllardır görev yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) asıllı Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Güner Sönmez, ''Maalesef bir Covid şehidimiz daha; Genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Ertan Tatlıcıoğlu'nu kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi ve tıp camiasına başsağlığı diliyorum.'' İfadelerini kullandı.

Gençlik yıllarını Limasol Kıbrıs’ta geçiren Tatlıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Tıp dünyasında tanınan Tatlıcoğul, birçok cerrahı yetiştirdi.

AKINCI'DAN TAZİYE MESAJI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da hayatını kaybeden Tatlıcıoğlu için taziye mesajı yayınladı.

Akıncı, mesajında, “Aynı toprakların insanı, değerli bilge bir profesör, deneyimi sayesinde yıllar önce hayatımızı kurtarmış yetenekli bir cerrah; ama en önemlisi güvenilir bir dostu, sevgili Ertan Tatlıcıoğlu’nu kaybettik” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

"İki hafta kadar önce telefonda konuştuğumuzda hiç bir sağlık sorunu olmayan bu dostumuzu da ne yazık ki Ankara’da koronaya kurban verdik. Kendisine Allah’tan rahmet dilerken sevgili eşi ve oğlunun acısını paylaşıyorum. Tüm yakınlarının, sevenlerinin Leymosun’luların ve Kıbrıs Türk halkının başı sağolsun.”

TTB'DEN TAZİYE MESAJI

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de Tatlıcıoğlu için taziye mesajı yayınladı.

TTB'den yapılan paylaşımda, "Değerli meslektaşımız Emekli Prof. Dr. Ertan TATLICIOĞLU'nu COVID-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz" denildi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN