Prof. Dr. Görür'den Malatya'daki depremin ardından dikkat çeken uyarı

Prof. Dr. Görür'den Malatya'daki depremin ardından dikkat çeken uyarı

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada "DAF'ın uyandığını söylemiştik. Bu depremle, şimdi Çelikhan-Erkenek arası daha sıkıntılı hale geldi" uyarısında bulundu.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 12:37'de 5,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, Bingöl ve Elazığ depremlerini nokta atışıyla bilen Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, depremin Doğu Anadolu Fayı (DAF) üzerinde gerçekleştiğini ve Çelikhan-Erkenek arasında büyük bir deprem beklediğini vurguladı.

Prof. Dr. Görür, Twitter hesabından açıklama yaparak şunları kaydetti:

* Arkadaşlar merhaba, Malatya-Pütürge/Tepehan’da 5’in üzerinde bir deprem oldu. Hatırlarsanız, Elazığ depreminden sonra DAF’ın uyandığını, bundan sonra depremleri Kuzeydoğudan güney batıya doğru taşıyabileceğini öngörmüş ve Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-K. Maraş arasına dikkat çekmiştik.

* Bu depremle DAF’daki kırılma Çelikhan-Erkenek sınırına dayandı. Bu deprem DAF üzerinde ve Bitlis süturuna yakın. Şimdi Çelikhan-Erkenek arası daha sıkıntılı hale geldi. Burada dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır. Zamanı bilmiyoruz. Şekil de gönderiyorum. İyi günler

* Deprem yerine ve Çelikhana dikkat ediniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN