Prof. Dr. İlhami Çelik'ten 'KKKA' uyarısı: Ölüm riski Kovid-19'a göre daha yüksek!

Prof. Dr. İlhami Çelik'ten 'KKKA' uyarısı: Ölüm riski Kovid-19'a göre daha yüksek!

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, kene ısırmasıyla bulaşan KKKA hastalığı ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Kayseri Şehir Hastanesi'ne özellikle çevre illerden KKKA hastalarının geldiğini belirten Çelik 'KKKA hastalığı yıllardır bildiğimiz bir hastalık olup, ciddi bir hastalıktır. KKKA'nın ölüm oranı, koronavirüse (corona virüs) göre çok daha yüksek' dedi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu.

Kayseri Şehir Hastanesi'ne özellikle çevre illerden KKKA hastalarının geldiğini belirten Çelik "KKKA hastalığı yıllardır bildiğimiz bir hastalık olup, ciddi bir hastalıktır. KKKA'nın ölüm oranı, koronavirüse (corona virüs) göre çok daha yüksek" diye konuştu.

"EN ÇOK VAKA YOZGAT'TA GELİYOR"

Çelik şöyle devam etti: "Son dönemlerde KKKA hastalığıyla ilgili biz de hastanemize başvuru almaya yeniden başladık. Özellikle Kayseri’ye yakın kentlerden çok hasta geliyor. Bu kentlerin en başında da Yozgat geliyor. Özellikle tarım alanında çalışanlar kesinlikle vücutlarında kene kontrolü yapmalılar.

"VATANDAŞLARIMIZIN UYARILAR UYMASI GEREKİYOR"

Bugün maalesef KKKA hastalığı nedeniyle kaybettiğimiz hastalar var. Hastalıklarla ilgili yapılan önerilere vatandaşlarımızın uyması gerekiyor. Kayseri Şehir Hastanesi'nde şu anda KKKA hastalığından tedavi görenlerin durumu iyi. Çok uğraşılmasına rağmen hayatını kaybeden genç bir vatandaşımız var. Bunun dışındaki hastaların durumu iyiye gidiyor.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 16 Haziran itibariyle Türkiye genelinde toplam vaka sayısı 492'ye ulaştı. Ülke genelinde toplam 18 kişi kene ısırması sonucu bulaşan Kırım Kongolu Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniye hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN