Prof. Dr. Önder Ergönül kimdir, kaç yaşında ve nereli? Covid 19 açıklaması gündem oldu

Prof. Dr. Önder Ergönül kimdir, kaç yaşında ve nereli? Covid 19 açıklaması gündem oldu

Türkiye’nin tedavi protokolünün hızlı bir şekilde yenilenmesi ve güncellenemsi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Önder Ergönül, kısa zaman içerisinde hastanelerin yeni hasta alamayacak duruma geleceğini öne sürdü.

Koronavirüs vakalarının diğer hastalıklara göre hastanelerde daha çok vakit geçirdiğini anımsatan Prof. Dr. Önder Ergönül, hastalığın seyrinin önceki döneme göre daha da hafiflediğini söyledi. Bu dönemlerde Avrupa’daki meslektaşlarıyla da bilgi alışverişi yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Önder Ergönül, hekimlerin kendi insiyatifiyle bir şeyler denediğini aktardı.

PROF. D.R ÖNDER ERGÖNÜL KİMDİR?

1965’TE Gaziantep'te doğan Prof. Dr. Önder Ergönül, 1989’da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Uzmanlık eğitimini, 1996’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda tamamlayan Prof. Dr. Önder Ergönül, 2000-2002 yıllarında University of Utah, School of Medicine, Department of Internal Medicine Division of Infectious Diseases, Utah, ABD’de araştırmalarda bulundu. 

Yüksek lisans eğitimini, 2003’te Harvard School of Public Health, Boston, ABD’de ssayısal yöntemler bölümünde bitiren Prof. Dr. Önder Ergönül, 2004’te Bayındır Hastanesi Araştırma Ödülü'nü, 2007’de de Türk Tabipleri Birliği Prof. Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

2006-2010 yıllarında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışan Önder Ergönül, 2010’da Profesör oldu.

Prof. Dr. Önder Ergönül, 2011’den beri VKV Sağlık Kuruluşlarında Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

TÜRKİYE’NİN TEDAVİ PROTOKOLÜNÜ HIZLICA YENİLEMESİ LAZIM

Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyri ve ülkelerin tedavi yaklaşımları ile ilgili konuşan Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, hastalığın seyrinin önceki döneme nazaran biraz daha hafiflediği bilgisini paylaşarak, virüsün mutasyonundan söz etmediğini belirtti.

Ancak klinik gözlemlerin ardından bu sonuca varıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Önder Ergönül, bu durumu Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarla da paylaştıklarının altını çizerek, daha hafif vakalar geldiğini ve daha rahat kontrol edilebildiğini söyledi. Ancak Türkiye’nin tedavi protokülünü hızlıca yenilemesi ve güncellemesi gerektiğini savunan Önder Ergönül, hızlıca tedavide ortak ulusal bir algoritmanın sağlanması gerektiğini bildirdi.

prof-dr-onder-ergonul-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-covid-19-aciklamasi-gundem-oldu.jpg

 Türkiye’de bu konuda problem olduğunu ifade eden Önder Ergönül, şu anda kaotik bir durumun olduğunu öne sürerek, hekimlerin kendi insiyatifiyle bir şeyler denediğini iddia etti. Bu doğrultuda, o merkezden verilen algoritmik yaklaşımların biraz yara aldığından bahseden Önder Ergönül, ABD’nin çok daha farklı parçalı bir ülke olmasına karşın, bu dönemi daha rahat yönetebildiğini aktardı.

HASTANELER YENİ HASTA ALAMAZ DURUMA GELECEK

Kovid-19 vakalarında hastanede kalma zamanlarının diğer hastalıklara göre daha uzun sürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ergönül, hastanelerin ve yoğun bakımların şişme durumu olduğunu vurgulayarak, bir noktaya gelindiğinde artık yeni hasta alamaz duruma gelineceğini ve buna çok yaklaşıldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN