Pusuya düşürülen 4 kadın aktivist öldürüldü

Pusuya düşürülen 4 kadın aktivist öldürüldü

Pakistan'da, 4 kadın aktivist, bir grup militan tarafından pusuya düşürülerek öldürüldü. Kaçan saldırganlar aranıyor.

Emniyet yetkilisi İkbal Han, bir grup militanın, bir sivil toplum kuruluşuna bağlı kadın aktivistlerin bulunduğu aracı, Hayber Pahtunhva'nın Afganistan sınırı yakınındaki dağlık Kuzey Veziristan bölgesine bağlı Mir Ali kentinin Epi köyünden geçtiği sırada pusuya düşürdüğünü açıkladı.

Han, saldırıda 4 kadın aktivistin hayatını kaybettiğini, aracın şoförünün de yaralandığını ifade etti.

KAÇAN SALDIRGANLAR ARANIYOR

Kuzey Veziristan Emniyet Müdürü Şafiullah Han, yakınlardaki dağlara kaçtığı düşünülen saldırganların bulunması için arama çalışması başlatıldığını söyledi.

Bu arada emniyet yetkilileri, militanların, aktivistlerin bölgeden geçeceğini önceden haber aldığını ve gizlenerek beklediğini belirtti.

Yetkililer, Mir Ali'den Bannu kentine giderken öldürülen aktivistlerin, evden çalışmak isteyen kadınlara eğitim veren ve kadınları haklarıyla ilgili bilinçlendirmeyi amaçlayan "Sabawoon Pakistani" adlı sivil toplum kuruluşuna bağlı olduğunu duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN