Putin: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü yıl

Putin: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü yıl

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2020 yılının küresel ekonomi için dünya açısından İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesinden bu yana görülen en kötü yıl olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yatırım faaliyetlerinin iyileştirilmesine yönelik bir toplantıda konuştu. Rus lider, “Daha önce de belirttiğim gibi, geçen yıl küresel ekonomi için İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesinden bu yana karşılaşılan en kötü yıldı” dedi.

Küresel GYSİH (Gayri safi yurtiçi hasıla)’in geçen yıl yüzde 3.5 azaldığını ifade eden Putin, pandemi nedeniyle mecburi olarak uygulanan yasakların ekonomi dinamiklerini etkilediğini belirtti.

RUSYA'NIN MODERN TARİHİNDE BİR İLK

Kriz döneminde Rusya’nın modern tarihinde ilk kez makro ekonomik politikasını yumuşatabildiğini söyleyen Putin, bunun küresel konjonktüre bağımlılığın azaldığını ortaya koyduğunu ekledi.

Putin ayrıca gerilemenin üstesinden gelinebildiğini de kaydederek, bunun iç talep dinamikleri ve işsizlik oranının azalmasından anlaşılabildiğini belirtti.

Rus lider, iş dünyasını ve ekonomi alanlarını vaktinde desteklediklerini belirterek krizin üstesinden gelebildiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN