Putin ve Macron Belarus'u görüştü

Putin ve Macron Belarus'u görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda Belarus’taki durumu görüştü. İki liderin görüşmede Libya krizinin çözümüne dair konuları da ele aldıkları aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin'in Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Belarus’taki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Görüşmede, Putin'in Belarus'un iç işlerine yönelik dışardan her türlü müdahale girişiminin kabul edilemez olduğunu vurguladığı belirtilirken, tarafların ülkede ortaya çıkan sorunların kısa süre içerisinde çözülmesini destekledikleri kaydedildi.

İki liderin görüşmede Libya krizinin çözümüne dair konuları da ele aldıkları aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto başlamıştı.

Seçim gecesi başlayan ve her gün süren izinsiz gösterilerde 1 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, yaklaşık 6 bin kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan 2 binden fazla kişinin serbest bırakıldığını duyurmuştu.

Polisin, protestolarda göstericilere karşı sert müdahalesi büyük tepki çekmişti.

Muhalefet, 'hile karıştırıldığı' iddiasıyla seçim sonuçlarını kabul etmeyerek üst mahkemeye itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN