Putin'den 'Barış Pınarı' açıklaması: IŞİD'liler hapishanelerden kaçabilir, endişeliyiz

Putin'den 'Barış Pınarı' açıklaması: IŞİD'liler hapishanelerden kaçabilir, endişeliyiz

Türkiye'nin, Kuzey Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında ilk kez açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin "Türkiye'nin Suriye'deki harekatı neticesinde esir alınmış olan IŞİD militanları kaçabilir, Ankara'nın bu durumu kontrolü altına alıp alamayacağı konusunda emin değilim" ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı hakkında ilk kez konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin "Türkiye'nin Suriye'deki harekatı neticesinde esir alınmış olan IŞİD militanları kaçabilir, Ankara'nın bu durumu kontrolü altına alıp alamayacağı konusunda emin değilim" ifadelerini kullandı.

"ÇABUCAK OLACAĞINDAN EMİN DEĞİLİM"

Sputnik'in haberine göre Putin "Suriye'nin kuzeyinde IŞİD militanlarının bir araya toplanmış olduğu bölgeler bulunuyor. Şimdiye dek onların gardiyanlığını Kürt askeri oluşumlar yapıyordu. Şimdiyse Türk ordusu bu bölgeye giriyor, Kürtler söz konusu kampları bırakıyor. Bunun neticesinde onlar da (IŞİD'ciler) kaçabilir" dedi ve ekledi: "Türk ordusunun bu durumu çabucak kontrolü altına alıp alamayacağından emin değilim."

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'daki bir toplantında açıklama yapan Putin, Rus istihbaratına göre Barış Pınarı Harekatı'nın odağında olan söz konusu bölgelerde, eski Sovyetler Birliği cumhuriyerlerinin vatandaşları da dahil olmak üzere binlerce militan bulunduğunu belirtti.

Putin "(IŞİD'cilerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimali ile) ortaya çıkmış olan bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor" vurgusunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN